Esélyesek sikerei

2018.10.05. 23:13 |
Győzött a tabella első négy helyezettje, igaz, a Csíkszereda kétgólos hátrányból fordítva. Fölényes sikerrel mutatkozott be a Gyergyó új edzője.

DEAC-Corona Brasov 2-0 (1-0, 1-0, 0-0)

A nap meccsén a DEAC otthon tartotta a három pontot. A debreceniek a 4. percben kerültek előnybe Dominik Novotny révén, aztán a meccs felénél Nico Vuorijarvi első Erste Liga-góljával megduplázta a vezetést. Jakub Izacky mindkét találathoz assziszttal járult hozzá. A Brassó összességében többet lőtt kapura, de Hetényi Zoltán hibátlanul teljesített.

Nyilatkozatok

David Musial, vezetőedző, DEAC: „Keményen felkészültünk, jól védekeztünk és jól választottuk meg a sebességet az ellentámadásoknál. Hetényi Zolinak kiváló mérkőzése volt. Örülök, hogy nem engedtük, hogy a Brassó beinduljon.”

Greg Lindqvist, vezetőedző, Brassó: „Az első harmaddal nem vagyok elégedett, a másodiktól már egyre jobban átvettük a meccs irányítását, de a helyzetkihasználás miatt hiányérzetem van. A DEAC-nak minden összejött, kipattanókból is gólt szereztek.

Sport Club Csíkszereda-Fehérvári Titánok 4-2 (0-2, 3-0, 1-0)

Nem a legjobb első húsz percét produkálta a hazai csapat, és ezt alaposan ki is használta az agilisan játszó Fehérvár. A hatodik percben pedig kettő az egy ellen fordulhattak a vendégek, de Lakosil ekkor még menteni tudott. Másfél percre rá már ő sem: egy eladott korongot Nagy csípett el, és lövésébe Hamvai ért bele jó érzékkel. Pár percre rá pedig Madácsi lőtt vasat, majd a 16. percben Bennett értékesített egy szólót.

A második felvonás első percei sem hoztak változást a hazai csapat játékában. Ehhez egy emberhátrány kellett, amelyet a Valchar-Becze duó használt ki. Ettől a pillanattól kezdve fordult a kocka. A Sportklub erőre kapott, beszorította ellenfelét és a gólok is jöttek. Valchar kapu mögül visszatett korongját előbb Salló lőtte a hálóba, majd pár másodperccel a harmad vége előtt Rokaly Szilárd kotort be még egyet, egy kapu előtti nagy kavarodás után, megordítva az állást.

A harmadik harmadra maradt a másodikban mutatott játékkép azzal a különbséggel, hogy a Titánok ekkor már több alkalommal eljutott kontrákig. Sőt az 51. percben Mazzag a kapuvasat is eltalálta. Az újabb vendéghelyzet után a Sportklub megint ritmust váltott, és az 58. percben Részegh Tamás szólógólja eldöntötte a meccset.

Nyilatkozatok

Leo Gudas, vezetőedző, Csíkszereda: „Nem játszottunk jól az első húsz percben, sok gólszerzési lehetőséget hagytunk az ellenfélnek. Nagyon jól tudtuk, hogy egy sokat és keményen dolgozó ellenféllel játszunk, de nem voltunk készek a kezdésre. Sikerült viszont helyrerázódni, egy remek második és harmadik harmadot produkáltunk. A legfontosabb a három pont, de az első harmad nagyon rossz volt és ez veszélyes lehet a későbbiekben.”

Kiss Dávid, vezetőedző, Fehérvári Titánok: „Jól kezdtük ezt a mérkőzést, úgy mentünk bele, ahogyan kellett. Igazándiból ezt három harmadig kellett volna csinálni. A fordulópont sajnos az volt, amikor saját emberelőnyünkből gólt kaptunk. Lélektanilag az ellenfél helyreállt, olyannyira, hogy a vezetést is átvette. Fiatal csapatunk van és úgy látszik, ma ez ennyire volt elég.”

Gyergyói HK-Hokiklub Budapest 9-1 (2-0, 2-1, 5-0)

Most minden összejött a Gyergyónak, ami az eddigi meccseken nem. Az immár Vitalij Donyika vezette együttes magabiztosan diadalmaskodott, és megszerezte első hazai győzelmét. Remekül mutatkozott be az új igazolás, a szlovák Roman Tomanek, aki 2+3-mal zárt. Rajta kívül Sára Tibor, Makszim Vesutkin és Pavel Vorobjev is duplázott. A HK Budapest szépítő találatát a DVTK-s kirándulásról visszatérő Szappanos Dávid érte el.

EV Vienna Capitals II–FTC-Telekom 1-8 (0-2, 0-1, 1-5)

Ezúttal főleg nem a légiósok, hanem a magyarok vitték a prímet az FTC-ben, amely a végére kiütéses győzelmet aratott Bécsben. Tóth Adrián és Farkas Lőrinc is két gólig jutott, de betalált Nagy Gergő is. Pavuk Attila négy gólpasszal zárt. Az előző hét legjobbjának választott Braden Walls sem maradhatott gól nélkül, és Leo Fitzgerald, valamint Lauri Karmeniemi is eredményes volt.

Nyilatkozatok

Santeri Heiskanen, vezetőedző, Vienna Capitals: „Túl sok hibát követtünk el, sok volt a kiállítás. Nehezen tudtunk gól szerezni. A végén, nagy különbségnél néhányan egyszerűen leálltak.”

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC:
„Tudtuk, hogy jól korcsolyázó, keményen dolgozó csapat vár ránk, amely ellen csak akkor lehet esélyünk, ha 100 százalékot nyújtunk. Azt kaptuk, amit vártunk. Fókuszáltan játszottunk, a legjobbat adtuk ki magunkból, és azért nyertünk, mert végig a maximumot nyújtottuk.

Dunaújváros Acélbikák–Schiller-Vasas HC 4-0 (1-0, 3-0, 0-0)

Az Acélbikáknál már nem lépett pályára a csapatot elhagyó Westerling, illetve hiányzott Jabornik és Erdélyi is, de sérülése után visszatért Mestyán István, s beöltözött Borbás Gergely is, míg a mindössze 15 éves Gebei Bence első felnőtt mérkőzésén húzott korcsolyát.
Ahogy várható volt, nagy iramban kezdtek a DAB jégkorongozói, hamar kapujukhoz szögezték a vendégeket, ám Koitmaa kapus a közeli és a távoli próbálkozásokat is sokáig hárítani tudta. A 16. perc elején azonban már a korábbi dunaújvárosi kapus is tehetetlen volt, miután Iossafov emberelőnyben lőtte ki a bal felsőt, így az első szünetre egygólos hazai előnnyel vonultak a felek.

A második felvonásban közel hat percet kellett várni az újabb dunaújvárosi találatra, ezt Azari jegyezte, miután Tóth lövése gólt érően pattant meg az Acélbikák csapatkapitányán. A folytatásban a két csapat közti különbség Mestyán és Franssila kékvonalas lövései után nőtt tovább.

A záró felvonásra már nem sok izgalom maradt, s bár a harmadik húszpercben is sorozatban alakította ki helyzeteit az Acélbikák alakulata, újabb gólt már nem sikerült szerezni. Sevela így kapott gól nélkül hozta le a meccset.

Nyilatkozatok

Antti Karhula, vezetőedző, Dunaújváros: „Nem volt ez számunkra egy egyszerű mérkőzés, mert elvesztettük az egyik top centerünket, néhány hátvédünk könnyű sérülések miatt nem volt játékra fogható, emellett két pihenőnapunk is volt a héten, illetve Makovics a mérkőzés előtt közvetlenül lett rosszul, tehát nem volt meg a teljes négy sorunk sem. Mindezt figyelembe véve ma nagyon jól játszottunk. Az ellenfél talán 2-3 jó esélyt kapott, nálunk volt körülbelül 20 minőségi lehetőség a gólszerzésre. Mindenki jól dolgozott, és ez ma este megmutatkozott a jégen is.”

Revák Zoltán, edző, Vasas: „Azt a játékot kell játszanunk, amit a harmadik harmadban mutattunk. Az már az volt, amit körülbelül elvárhatunk magunktól. Az első két játékrészben gyengén játszottunk. Úgy nem lehet meccset nyerni, hogy sem a támadás, sem a védekezés nem működik. A kapusunk nagyon jó teljesítményt nyújtott, amikor nem volt magára hagyva, akkor kiemelkedő volt.”

(Fotó: DEAC)

Gyerehokizni

Válogatott termékek