Épül a győri csarnok

2018.08.07. 08:30 |

2019-ben a tervek szerint négy új jégcsarnok nyitja meg a kapuit. A következő hetekben igyekszünk körképet adni arról, hogyan áll az építkezés Győrben, Ajkán, Szombathelyen és Érden. Először a Győri Nemak-Dana ETO leendő új otthonát járjuk körbe virtuálisan.

„Győrben az építkezés már a második ütem vége felé tart, szerkezetileg kész van a pálya, most vakolják, szigetelik, teszik be az ablakokat” – mondta el érdeklődésünkre Szarvas Zoltán, a Győri Nemak-Dana ETO  alelnöke.

Ahogy arról május végén a klub honlapján is beszámoltak, akkor az első ütemnek megfelelően már álltak a falak, elkészült az öltözők és a fejépület földszintjének födéme is. Somogyi Róbert lebonyolító, műszaki ellenőr elmondta, napi 10 órában, olykor 30 szakember építi az új pályát.

Az építkezés második ütemében – ahogy arról Szarvas Zoltán is beszélt – a nyílászárók, a vizesblokkok, a gépészet és a burkolás szerepel. A villanyszerelés, a tűzjelző-, a hang-, és videórendszer kiépítése is ezen ütemben valósul meg.

A harmadik ütemben szerepel a lelátó és az ülőhelyek kialakítása, ez lesz a végső fázis.

A legmodernebb versenyelőírásoknak megfelelően 6 öltöző várja majd a sportolókat. A létesítmény 1100 néző befogadására alkalmas, és akár nemzetközi tornákat is rendezhet a klub. A csarnokot HUPRO elemekkel fedik be, ez a legmodernebb és legnépszerűbb technika manapság, amelyből jégpályákat építenek hazánkban és Európában.

Érdekesség, hogy a TAO-s kiegészítő pályázat biztosítja, hogy az öltözőkben is nézhetőek lesznek a mérkőzések. Videóelemzésre is alkalmas VIP termet is kapnak a csapatok, amelyben rendezvények, sajtótájékoztatók is lebonyolíthatóak. Az épületben helyet kapott egy büfé, egy shop és egy 100 négyzetméteres konditerem, amelyet a későbbiekben szerel fel gépekkel a klub.

Az építkezés 2018 őszén befejeződik, a teljes első és második ütem kifut. Ezzel működőképes lesz a csarnok, a teljes birtokbavételre azonban – az engedélyeztetések miatt – következő tavaszig várni kell. Ezen időszakban próbaüzemeket kell tartani, hogy az esetleges hibákat feltárja és javítsa az építő vállalkozás.

 

Gyerehokizni