Élre állt a Fradi, már négyben a DVTK

2017.10.26. 09:00 |
A Magyar Kupa selejtezőjének szerdai játéknapján két gólzáporos mérkőzést rendeztek. Pesterzsébeten a Ferencváros egy szoros összecsapáson múlta felül a Fehérvári Titánokat, a DVTK pedig magabiztosan nyert a Vasas otthonában.

Ferencváros – Fehérvári Titánok 7-5

Már az első perctől kezdve egymásnak estek a felek, az első gólra is mindössze 43 másodpercet kellett várni. Fliszár Zalán vette be a vendégek kapuját (1-0), majd bő másfél percel később Jereme Tendler duplázta meg a zöld-fehérek előnyét (2-0). A harmad közepén sikerült a vendégeknek a szépítés Láday révén (2-1), hogy aztán a harmad vége felé, bő 2 perc leforgása alatt három gól szülessen. Joseph Antilla emberelőnyből egyenlített (2-2), majd 14 másodperc után ismét középkezdéshez állhattak fel a felek. Jabornik Henrich góljával újra a hazaiaknál volt az előny (3-2). Sokáig azonban nem örülhettek, ugyanis Ainsworth emberhátrányban ismét egyenlített, így 3-3-as döntetlennel vonulhattak szünetre a felek.

A második harmadban a hazaiak átvették a játék irányítását. A zöld-fehér fölény a 25. percben már az eredményben is megmutatkozott, Tendler második góljával ismét előnybe került a Ferencváros (4-3). A gól után az emberelőnyös játéké volt a főszerep, előbb a Titánok kerültek emberelőnybe, majd a Fradi. A szituációs játék mindkét elemében a hazaiak bizonyultak jobbnak, az emberhátrányt kivédekezték, majd a saját létszámfölényüket Rafaj váltotta gólra, így ismét két gólra duzzadt a hazai előny (5-3). A harmad végéig ez már nem is változott.

A záró játékrészt a fehérváriak kezdték lendületesebben és már a harmad első percében sikerült ismét egy gólra csökkenteni a hátrányt Antilla révén (5-4). A játék képe az utolsó etapra sem változott meg, továbbra is nyíltsisakos játék folyt a jégen. Ennek eredményeként a 44 perc végén újabb gyors gólváltásra került sor. Előbb Tendler szerezte meg önmaga harmadik gólját (6-4) majd 8 másodperccel később Szita Donát talált be, ezzel visszaállítva az egygólos különbséget (6-5). A mérkőzés ritmusa továbbra is lüktető volt, a vendégek hajtottak az egyenlítésért, Pleszkán azonban minden lövést hárított, így a fővárosiak megőrizték előnyüket a találkozó végéig. A mérkőzést Dubek üres kapus gólja döntötte el 40 másodperccel a vége előtt (7-5).

Győzelmével a Fradi három pontos előnnyel vezeti a tabellát a MAC és az Újpest előtt.   

„Az első harmadban 10 percig jól játszott a csapat, akkor viszonylag botra érkeztek a passzok, megjátszottuk, amit kell, és lőttünk gyorsan két gólt – kezdte az értékelést Szakács Ferenc edző. Utána megtorpant a csapat, gyorsan vissza is jött a játékba a Fehérvár. Egy jól korcsolyázó csapatról van szó, nem lehet kihagyni egy percet sem ilyen meccsen. A második harmadban úgy érzem, hogy oda-vissza játékkal semmilyen védekezés nem volt, mindkét csapat részéről rengeteg hibával. Olyan gólokat kaptunk, amelyek tévedések, mind a Fehérvár, mind a mi részünkről. Ezeket ki kell javítanunk, mert nagyon nehéz mérkőzés előtt állunk egy Fradi-Újpest rangadó előtt, úgyhogy holnap lesz dolgunk a fiúkkal. Az egyetlen pozitív dolog az, hogy nyertünk. Mást nem tudok kiemelni. Nem volt kiváló teljesítmény. Talán még az pozitívum, hogy a Tendler kezd visszajönni a góllövő formájába, de mást nem látok. Rengeteg hibát követtünk el a védekezésben, úgyhogy dolgoznunk kell tovább."

„A sok kapott gól ellenére ez egy pozitívum, hogy hétszer be tudtunk találni. Ez főleg egy Újpest előtt tud egy kis pluszlökést adni. Az, hogy meg tudjuk játszani a korongokat a sarokban, és vissza tudjuk forgatni, majd két-három-négy-öt passz után fordítjuk kapura, ráadásul az be is megy, erre nagy szüksége volt a csapatnak. Lehet, hogy segített most a Fehérvár egy kicsit az elején, de aztán felpörögtek ők is egy kicsit, így azért méltóak voltunk egymáshoz, mint ellenfelek, a vége felé. Várom a hétvégét, mert az Újpesttel játszunk, illetve vasárnap a Brassó érkezik. Kemény hétvége lesz, ott kell a pontokat elvenni" – mondta el a mérkőzés után Könczei Áron.

 „Ez egy nagyon hektikus mérkőzés volt. Borzasztóan rosszul kezdtük a mérkőzést, lépéselőnyt adtunk a Ferencvárosnak egy gyors góllal. Mégis ezt az első harmadot szerencsés szituációknak köszönhetően döntetlennel tudtuk zárni. Azt gondolom, hogy összeráztuk a fejeket az első harmad utáni szünetben, többet dolgoztunk, sokat korcsolyáztunk, jobban is játszottunk, de olyan fatális egyéni hibákból mégis lehetőségeket adtunk az ellenfélnek, ami egyszerűen még a fiatalság rovására sem róható fel. Nem szabad utolsó emberként, rutinos hátvédként egy utolsó cselt húzni, abból nem kaphatunk gólt. Egy külföldi játékos hat az öt ellen nem gondolhatja azt, hogy ő egyedül végig viszi, és egyedül eldönti a mérkőzést, hanem igenis megvan a szisztéma, hogy azt a szituációt hogyan és miként kell játszanunk. Egy borzasztó hektikus oda-vissza mérkőzésen bosszantó számomra, hogy vereséget szenvedtünk és öt lőtt góllal nem tudtunk mérkőzést nyerni" – értékelt a mérkőzés után Kóger István, a vendégek vezetőedzője.

Vasas – DVTK Jegesmedvék 1-8

A játéknap másik mérkőzése kevesebb izgalmat tartogatott. Habár az első kapura lövések hazaiak nevéhez fűződnek, a vezetést Galanisz góljával a vendégek szerezték meg a negyedik percben (0-1). Alighogy a miskolciak megszerezték a vezetést, rögtőn kettőre nőt az előnyük. Galanisz találata után egy perccel Köllő Roland 0-2-re módosította az eredményt. A harmad közepén Berta Ákos is feliratkozott a gólszerzők közé (0-3). A mérkőzésen végig a DVTK akarata érvényesült, ám egy rossz korongkihozatal közben korongot szerzett a Vasas a támadóharmadban, az ebből adódó helyzetet pedig Csíki Attila értékesítette (1-3).

A második harmadban is a vendégek irányították a játékot, a 26. percben pedig ismét két góllal növelték előnyüket. Már pont kiegészült a Vasas, amikor Berta Ákos középre tett korongja szerencsétlenül változtatott irányt Ferencz korcsolyáján, ami így Garbacz kapujában kötött ki (1-4). 25 másodperc múlva Ivácson Roland is betalált, ezzel már 1-5 állt az eredményjelzőn. A vendégek azonban nem álltak le. Kétszer is emberelőnybe kerültek a harmad közepén és mindkettőt gyorsan ki is használták. Ritó gólja előtt 13 másodperc (1-6), Tóth Adriáné előtt pedig 48 másodperc telt el a kiállításból (1-7).

Az utolsó húsz percben a Vasas hajtott becsülettel a szépítésért, a DVTK azonban jól járatta a korongot, így nem jutott komolyabb gólhelyzetig angyalföldi gárda. Az 1-8-as végeredményt Tóth Gergő állította be egy emberhátrányos góllal.

A három pont megszerzésével a DVTK csatlakozott a 6 pontos MAC-hoz és Újpesthez a tabellán.

A Magyar Kupa állása:

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV