Először kapott ki a vb-n a magyar válogatott

2024.05.01. 14:48 |

Románia az utolsó percben szerzett góllal 2-1-re verte a magyarokat a bolzanói divízió 1/A világbajnokságon.

A magyar válogatott kapujában továbbra is Bálizs kezdett, Erdély 100. alkalommal volt válogatott. Az eltiltott Sofron helyett Nemes került a második sorba, és Szabó Bence játszott csatárt.

Hadobás lövése volt az első komolyabb helyzet, szépen mozgott üresbe, de Tőke védett. Ahogy a kapus volt a végállamos Sárpátki kísérleténél is, majd Kiss távoli löketét ütötte ki. Aztán a magyar kapu előtt is voltak helyzetek, Bálizs lábbal védte Ferencz-Csibi lövését.

Nem volt nagy iram, a mieinknél volt többet a korong, de ezt a fölényt nem tudták gólra váltani. Sebőköt találta meg egy passz a kapu előtt, ám fonákkal mellé húzta. A harmad derekán túl Románia is többször megdolgoztatta Bálizst, távolról főleg Haaranen veszélyeztetett. A 13. percben Terbócs kapott két percet, és hátrányban voltak is nehéz időszakok: Szkacskov a vasat találta el, egyszer pedig Stipsicz korcsolyájáról pattant veszélyesen a korong Bálizs felé. Utána Stipsicz és Hári vezetett gyors kontrát, a passzra viszont odaért egy bekk.

A harmad utolsó perceiben a magyarok előtt adódott több lehetőség. Terbócs lekészítését Stipsicz lendületből lőtte el, de Tőke kitolta, majd Hári húzott befelé, ám ez is a kapusé lett.

A második felvonás elején Szkacskov helyzetét védte Bálizs, aztán Galló lőtt megkerülve a kaput, majd Sárpátki elé került a korongot, de háromszor sem tudta begyötörni Tőke alatt. Nőtt a magyar nyomás, Nilsson távoli kísérlete pont Kisst találta el. A 27. percben emberelőnybe kerültek a mieink, Hári és Papp lehetősége volt a legnagyobb, ám Tőke ezeket is védte. Ahogy odaért Varga visszakészítése után Galló közeli lövésére is. A 33. percben Sándor-Székely volt az újabb kiállított, ez a két perc viszont komolyabb helyzet nélkül telt el, sok volt a pontatlanság. A harmad vége a román csapaté volt, többször is veszélyeztettek Bálizs kapuja előtt, de az állás nem változott.

Magyar rohamokkal indult a harmadik harmad. Németh próbált elhúzni egy kipattanót, de előbb a kapu szélét találta el, majd a visszatett korongra a gólvonal előtt rá tudott tenyerelni Tőke. Aztán Kiss Roland veszélyeztetett, majd Galló lőtt egy svájci figura végén, Tőke azonban ezeket is fogta.

A mieink beszorították az ellenfelet, de az 50. percben egy megindulás után Péter Balázs megszerezte a vezetést Romániának: a jobb oldalról befelé húzott, és kilőtte a hosszú felsőt. Igyekeztek váltani a mieink, sorra érkeztek a lövések a kapura, de Tőke állta a rohamokat. Papp próbálta megkerülni a kaput, ám közelről nem tudta begyötörni a pakkot, majd Sebők kísérlete is lejött. Aztán az 56. percben sikerült egyenlíteni: Hadobás lőtt távolról, a kapu előtt szépen nyúlt bele Hári, becsapva ezzel Tőkét.

A hajrában is nyomtak a két sorral játszó magyarok, Stipsicz éles szögből tesztelte Tőkét, majd Galló maradt le kevéssel egy betett korongról. És ekkor jött a feketeleves: 51 másodperccel a vége előtt Sándor-Székely lépett ki, a hátvédek lemaradtak, Hári nem tudta kiszorítani, lövése pedig becsorgott.

Időkérés után hat az öttel próbálkoztunk, mentek be a korongok a kapu elé, de Tőke nem hibázott. Egy buli után még Nilsson tüzelt, ez volt az utolsó komoly lehetőség, egyenlíteni már nem sikerült. A válogatott így először kapott ki Bolzanóban, pénteken az olaszokkal, szombaton pedig Szlovéniával találkozik.

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV