Előnyben az UTE

2020.02.22. 21:08 |
Dunaújvárosban nyert az Újpest az Erste Liga negyeddöntőjének első mérkőzésén.

Dunaújvárosi Acélbikák-UTE 1-4 (0-2, 1-0, 0-2)

Mindkét csapat fegyelmezetten kezdte a mérkőzést, kevés volt a nagy helyzet. Aztán a DAB megdolgoztatta Duscheket, de az újpestieknek is veszélyeztettek. A vendégek a 12. percben fórba kerültek, és ezt gyorsan ki is használták, Nagy Nilan lövése beakadt. Az UTE a következő előnnyel is élni tudott, ezúttal Benk volt eredményes. A folytatásban Hughson védéseire volt szükség, hogy ne nőjön a különbség.

A második harmadot nagyon megnyomta a DAB, de emberelőnyben sem tudott szépíteni. A gólra végül a 37. percig kellett várni, ekkor Turcotte önzetlen passzát Kovács Bronson lőtte be.

Nagy iramban indult az utolsó felvonás, és ebből az Újpest jött ki jobban. A 47. percben Varga a kapu mögül passzolt Sikorcinhoz, aki betalált. A DAB másfél percig kettős fórban támadhatott, de de a vendégek jól védekeztek. Rusk büntetésével sem tudtak élni a hazaiak, két perccel a vége előtt pedug az UTE eldöntött mindent: Benk szólója még kijött a kapusról, de Pance jó ütemben érkezett.

Ahogy az alapszakaszban a két együttes meccsein, ezúttal is a vendégcsapat nyert és elvette a pályaelőnyt.

A párharc vasárnap este folytatódik.