Előnyben az FTC és a DEAC

2021.03.16. 20:53 |

A debreceniek 4-1-re győztek Brassóban, az FTC-Telekom Nagy Gergő remeklésével 5-1-re verte a Csíkszeredát az Erste Liga elődöntőjében.

Corona Brasov Wolves–DEAC 1-4 (0-2, 0-0, 1-2)

A Brassó kapuját Tőke védte, kimaradt a légiósok közül Zagidullin és Dame-Malka. A debrecenieknél Filbrandt benne maradt a csapatban, Pesztunov nem játszott.

Jól kezdett a DEAC, az első harmad második felében kétszer is betalált: az első fórt Berta értékesítette, aztán Dalecky is betalált. A hazai együttes többet lőtt kapura, ám Hetényi mindent védett, és ez történt a második harmadban is. Fegyelmezetten játszottak a felek ebben a periódusban, nem volt kiállítás egyik oldalon sem.

A harmadik harmad 16. másodpercében már háromgólos lett a különbség, Turcotte is beköszönt. A Brassó hajtott, és a szépítésre nem is kellett sokat várni, Valchar talált be. A DEAC időt is kért, és sikerült megnyugtatni a csapatot, mert a vendégek kivédekeztek egy fórt, majd Dalecky ismét betalált.

A debreceniek az alapszakaszban nem tudták legyőzni a Brassót, a rájátszásban megtörtént ezt a sorozatot. A párharc szerdán folytatódik.

Nyilatkozat

Dave MacQueen, vezetőedző, Brassó: „Bizonyos periódusokban tetszett a játékunk. Hiába volt ugyanannyi helyzetünk, mi nem találtunk be, az ellenfél igen. Sok egyéni hibát követtünk el, a DEAC pedig kockáztatott vállalt és szerencsésen betalált. Holnap újabb mérkőzés jön, arra fókuszálunk, hogy számunkra kedvező eredményt érjünk el.”

David Musial, vezetőedző, DEAC: „Hatalmas teljesítmény volt ez a csapattól, és a kapusunk ezúttal is kiválóan védett. Jókor szereztük a gólokat, most pedig pihenhetünk a következő meccsig.”

FTC-Telekom–SC Csíkszereda 5-1 (2-0, 0-1, 3-0)

A társbajnokok meccsén az FTC-nél Boros és Sarcia is visszatért, így Bán és Sági maradt ki, a vendégeknél Yellow Horn és Gecse Olivér hiányzott, a kapuban pedig maradt Adorján.

A Csíkszereda kezdett jobban, Aranynak többször kellett védenie. Aztán a Fradi magára talált, és két góllal ellépett. Előbb Pavuk egy lövőcsel után Kulmalához játszott, aki nem hibázta el a ziccert, majd Nagy Gergő szép cselek után hozta jó helyzetbe Somogyit, aki közelről megduplázta az előnyt.

A második harmadban egy-egy kimaradt fór után a Csíkszereda játszott fölényben, és Fodor remek egyéni akció végén szépített. Arany nagy védései kellett ahhoz, hogy ne legyen döntetlen az állás.

Az utolsó harmad óvatosabb játékkal indult, kicsit kivártak a csapatok. Aztán az FTC növelte előnyét, megint Nagy Gergő szolgálta ki Somogyit. Ez fordulópontot jelentett, a hazaiak domináltak a folytatásban, és újabb helyzeteket dolgoztak ki. A Szereda emberelőnybe kerülve próbálkozhatott a felzárkózással, de Nagy és Hajós egy korongszerzés után megiramodott, utóbbi fejezte be góllal az akciót. Aztán a Fradi került fórba, és három asszisztja után Nagy is betalált az 59. percben.

Szerdán a Tüskecsarnokban rendezik az újabb találkozót.

Nyilatkozat

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC-Telekom: „Ki kell emelnem az emberhátrányos játékunkat, az az egész mérkőzésen remekül működött. Emellett jól működött a helyzetkihasználásunk is, jó megoldásokat választottunk a kapu előtt. Azt viszont kiemelném, hogy öt az öt ellen tudunk sokkal jobban is játszani, mint az első negyven percben, és szeretnénk is jobban játszani már a holnapi mérkőzésen is."

Jason Morgan, Sportklub Csíkszereda: „Azt hiszem, az első volt a legjobb harmadunk az egész eddigi idényben. Rengeteg gólhelyzetet dolgoztunk ki, amiket viszont nem sikerült érvényesíteni, az ellenfelünk pedig gyorsan kihasználta két hibánkat. Sokkal szorosabb mérkőzés lehetett volna, ha nem hibázunk ekkorákat a védekező zónában. Egy meccset elveszítettünk, de nincs katasztrófa, rögtön holnap este itt a lehetőség a javításra, szóval nincs más dolgunk, mint pihenni egy nagyot, és készen állni a következő összecsapásra."