Elkészült az Erste Liga menetrendje

2019.08.05. 15:00 |

Szeptember 13-án kezdődik az új szezon.

Elkészült a tízcsapatos Erste Liga 2019-2020-as idényének menetrendje. Az alapszakasz szeptember 13-án indul négy mérkőzéssel. A bajnoki címvédő FTC-Telekom a Gyergyói HK-t látja vendégül, emellett lesz fővárosi és Fejér megyei összecsapás is, hiszen az UTE a Hokiklub Budapesttel, míg a Fehérvári Titánok a Dunaújvárosi Acélbikákkal találkozik. A Vasas lesz az első csapat, amely erdélyi túrára indulhat, a brassói Coronával pénteken, a tavalyi döntős Sport Club Csíkszeredával szombaton játszik majd.

Az új idény első derbije lesz az első tévés mérkőzés is, szeptember 16-án, hétfőn az UTE fogadja az FTC-t. Az M4 Sport továbbra is minden hétfőn közvetít találkozókat a bajnokságból.

A péntektől hétfőig tartó játéknapok mellett rendszeresen lesznek mérkőzések hét közben is. Ezúttal is nagyüzem lesz az év végén: december 26-tól 30-ig minden nap rendeznek meccseket.

Az alapszakasz 2020. január 17-én zárul a tervek szerint. A csapatok négyszer találkoznak egymással, kétszer otthon, kétszer idegenben.

Az első öt helyezett a középszakasz felső házában, az utolsó öt pedig a középszakasz alsó házában folytatja. Ez az etap 2020. január 21-től február 19-ig tart majd.

A rájátszás a negyeddöntővel február 22-én indul.

A teljes program elérhető a Mérkőzések menüpontnál.