Elkészült a női elitvilágbajnokság programja

2019.09.27. 08:29 |

A magyar válogatott játssza a nyitómeccset a kanadai A csoportos vb-n.

Véglegessé vált a 2020-as A csoportos női világbajnokság programja. A története során először a legmagasabb osztályban szereplő magyarok Truróban játszanak majd a B jelű ötösben, míg a másik öt csapat meccseit Halifaxban rendezik. Március 31-én a csehek ellen indul a vb, és ez az egész torna nyitómérkőzése is egyben. Egy nappal később a dánok következnek, majd egy nap pihenő után, április 3-án Japán lesz az ellenfél. A csoportkör a németek ellen zárul a mieinknek. Két meccset rendeznek április 5-én, de ekkor szabadnapos lesz a magyar válogatott.

A B csoport utolsó két helyezettje esik ki a második divízióba, az első három pedig a nyolcaddöntőben folytatja. Az egyenes kieséses szakasz április 7-től kezdődik, a döntőt 10-én rendezik.

A magyar női válogatott világbajnoki mérkőzései:

Március 31., 13:00 (magyar idő szerint 18:00) Magyarország-Csehország
Április 1., 17:00 (22:00) Magyarország-Dánia
Április 3., 17:00 (22:00) Magyarország-Japán
Április 4. 13:00 (18:00) Magyarország-Németország

A válogatott teljes programja már korábban véglegessé vált a szezonra. A csapat legközelebb november 6-10. között lép jégre, akkor a szlovákiai Hat Nemzet Tornán folytatja a felkészülést. Az ellenfelek között lesz a szlovák, a dán, a norvég, a francia és a kínai együttes.

Decemberben Szocsiba utazik a csapat, az ottani Hat Nemzet Tornán a mieink és a házigazda orosz mellett a cseh, a dán, a norvég és a francia válogatott indul.

Február elején Norvégiában az északiak mellett a szlovák és a francia együttessel mérkőznek meg a magyarok, majd márciusban már a közvetlen vb-felkészülés zajlik.

A torna jegyei a csatolt linken kaphatóak.