Együtt készül az Universiade-keret

2021.02.05. 12:00 |

Sean Simpson irányításával gyakorolnak azok a játékosok, akik esélyesek arra, hogy ott legyenek az egyetemisták és főiskolások világjátékán decemberben.

A koronavírus-járvány miatt 2021. januárról decemberre halasztották a téli Universiadét. A luzerni eseményen a férfi jégkorongozók is részt vesznek, és februárban megkezdik a felkészülést. A mostani keretbe olyanok kerültek be, akik esélyesek arra, hogy a decemberi tornán is szerepeljenek. Közülük már többen játszottak a felnőttválogatottban.

A csapat jövő hétfőn találkozik, majd keddtől péntekig készül együtt a Tüskecsarnokban Sean Simpson, a felnőtt válogatott szövetségi kapitánya és stábja vezetésével.

„A járvány miatt változtatni kellett a szezon felépítésén. Novemberben tudott két mérkőzést játszani a válogatott a lengyelekkel itthon, majd decemberben csak az erste ligás játékosokra számíthattunk, akik jól teljesítettek. Az a feladatom, hogy a lehető legjobb csapatot küldjem a jégre, őket fejlesszük, és jól szerepeljünk a vb-n, valamint az olimpiai kvalifikáción. Emellett viszont az is a dolgom, hogy a következő generációt is beépítsük, a fiatalok is megkapják a lehetőséget magasabb szinten. Lehet, hogy ők a következő pár évben még nem jutnak szerephez a vb-n, de négy-öt év múlva igen, ők jelentik a válogatott jövőjét. Úgy döntöttünk, hogy a februári nemzetközi szünetben nem hívjuk össze a nemzeti csapatot a feszített klubszezon közepén, hagyjuk, hogy a játékosok a klubjaikkal készüljenek a rájátszásra. Helyette elkezdjük a felkészülést a decemberi Universiadéra, hogy majd a svájci torna előtt könnyebb dolgunk legyen. Ugyanis minél többet készülsz, annál több esélyed van. Most megnézzük a jelölteket, akik a csapatot alkothatják majd, megismerjük egymást, lefektetjük az alapokat. Ez jó lehetőség a srácoknak is, hogy a stábbal találkozzanak, megtanulják a rendszert és bizonyítsanak” – mondta Sean Simpson.

A kanadai szakvezető hozzátette, hogy miután az idei Divízió I/A vb-t törölték, az augusztusi olimpiai kvalifikációs torna van a középpontban. Ennek jegyében áprilisban a felnőttválogatott készül majd közösen egy hetet, és a tervek szerint két meccset játszik a fehéroroszokkal.

A keret

Adorján Attila G DVTK Jegesmedvék
Tóth Balázs G Opten Vasas HC
Bugár Gábor D MAC HKB Újbuda
Bukor Rajmund D Opten Vasas HC
Dóczi Zsombor D MAC HKB Újbuda
Imre Patrik D Gyergyói Hoki Klub
Kiss Roland D DEAC
Kovács Attila D UTE
Sarcia Antonino D FTC-Telekom
Tornyai Gábor D Opten Vasas HC
Vokla Roland D DEAC
Balogh Bence F Titánok
Dézsi Bence F Titánok
Kovács Alex F Titánok
Kreisz Brúnó F MAC HKB Újbuda
Lövei Dávid F DVTK Jegesmedvék
Szűcs István F DEAC
Majoross Barnabás F MAC HKB Újbuda
Rétfalvi Kristóf F Titánok
Révész Marcell F DVTK Jegesmedvék
Sági Martin F FTC-Telekom
Mazzag Dániel F DEAC
Szlama Dániel F Opten Vasas HC
Kiss Patrik F DEAC

A stáb

Sean Simpson Szövetségi kapitány
Szilassy Zoltán Másodedző
Fodor Szabolcs Másodedző
Farkas Tamás Kapusedző
Dr. Majzik Ernő Csapatorvos
Bors Attila Fizioterapeuta
Antal Dénes Fizioterapeuta
Puskás Sándor Erőnléti edző
Nagy József Felszerelés-menedzser
Szilágyi Levente Csapatvezető
Vas Márton GM

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV