Egygólos meccsen győzött a DVTK Jegesmedvék

2024.02.16. 20:53 |

A miskolciak Voris-shutouttal verték a brassóiakat.

A DVTK továbbra sem számíthatott csapatkapitányára, Miskolczi Márkra. Dave MacQueen nem eszközölt változtatást az Újpest elleni mérkőzéshez képest. Voris és Dubeau álltak a vasak között. Az első nagyobb lehetőség Esteves előtt adódott, a kanadai légiós fordulatból leadott próbálkozása elakadt bekkekben; nem sokkal később pedig Berdnyikov kapáslövését bravúrral tolta ki a vendégek hálóőre. A 6. percben emberelőnyben riogathatott a Corona, a látogatók végül csak kapuvasig jutottak Boriszenko jóvoltából. A játékrész derekán a miskolciak nem tudtak élni egy ajándékba kapott koronggal, óriási ziccert packáztak el a házigazdák. A folytatásban Voris hátvédeket megszégyenítően sepregetett ketrece előtt, ám mindeközben elveszítette bárdját, végül az alapvonal mögül VanWormerhez centereztek a társak, a DVTK portása pedig munkaeszköze nélkül, földöntúli bravúrral ért vissza a kapuba a brassói csatár bombájára. A harmad végén Szirányi durrantott fölé tiszta lövőhelyzetből, remek első húsz percet követően vonulhattak pihenőre a felek.

A középső etap az elszalasztott lehetőségekről szólt: a Brassó egy, a Miskolc pedig két emberfórt hagyott kihasználatlanul. Az első harmadhoz képest tovább fokozódott a tempó, mindkét ketrec előtt adódtak nagyobb lehetőségek. Közönségszórakoztató produktummal nem, gólokkal viszont továbbra is adósok maradtak a csapatok, így a döntés az utolsó felvonásra maradt.

A DVTK vetett véget a gólínségnek a 44.percben: emberfórban veszélyeztethettek a hazaiak, amikor Schaber büntetése épp letelt, Esteves kapura szúrt, a pakk Dubeau-ról kipattant, Szahtmáry pedig a legjobbkor volt jó helyen (1-0). Néhány momentummal később a Corona sakk-mattra kijátszott akciójánál Kóger került ziccerbe, a magyar csatár helyzeténél Voris bemutatta a szezon egyik legnagyobb védését. A hátralévő időben magasabb sebességfokozatba kapcsoltak a látogatók, Dubeau még lekorcsolyázott a cserepadra, ám ma ez sem bizonyult elégnek, így újabb találat már nem született. Rendkívül kiélezett mérkőzésen mindhárom pontot bezsebelték a borsodiak, így Szirányiék visszavágtak a Brassónak a korábbi két mérkőzésen elszenvedett vereségekért.

Mindkét együttes február 18-án mérkőzik legközelebb: Steve Kasper együttese ekkor Káposztásmegyerre látogat, a Brassó pedig a FEHA19 ellen javíthat.

DVTK Jegesmedvék–Corona Brasov 1-0 (0-0, 0-0, 1-0)

Steve Kasper vezetőedző:

"Ez egy izgalmas, playoff közeli meccs volt. Nagyon tisztelem a mai ellenfelet, akik egy jól felkészített csapat. Nagyon erős együttes, három erős sorral, három jó centerrel, akik sok nehézséget okoznak neked. Annak kifejezetten örülök, hogy így harcoltunk a jégen ellenük. Még nem sok mérkőzésnek voltam részese ebben a ligában, amit egy gól döntött el, ez is egy jó tapasztalat volt nekünk. Remélhetőleg ettől is jobbak leszünk. Szerintem jól játszott mind a két csapat, én pedig nagyon örülök a klubunk sikerének."

Strenk Hunor másodedző:

"Gratulálunk a DVTK-nak a győzelemhez. Bármelyik irányba eldőlhetett volna a meccs. Mindkét kapus kíválóan védett. Rengeteg helyzetet ki tudtunk dolgozni, de ezen a napon nem tudtunk betalálni. Igazi playoff szagú meccs volt, de hozzá kell tennem, hogy a kiállításoknak a mércéje nem vette fel ezt a habitust, ezt a harci szellemet, ami a jégen zajlott. A DVTK az egyik emberelőnyét ki tudta használni, végül ez döntötte el a meccset. Jó mérkőzést láthattak a nézők, oda-vissza hoki volt a pályán. A harmadik harmadban eleget tettünk azért, hogy legalább döntetlenre mentsük a meccset, de ma nem sikerült betalálnunk. Pihenünk egyet és készülünk a vasárnapi meccsre."