Egyenlített a Corona Brasov

2023.03.06. 20:05 |

A csapatok hajszálhíján lemásoltak az első meccs forgatókönyvét: hiába dolgozta le tizenöt perccel a vége előtt kettő gólos hátrányát a GYHK, a túlórában VanWormer találatával a brassóiak elvették a székelyek pályaelőnyét.

Mindkét szakvezető az első mérkőzéssel megegyező összeállításban vágott neki a második összecsapásnak. A kapukban ezúttal is Rinne és Polc kezdtek. Most is csordulásig teltek a lelátók, újra a Brassó kezdte aktívabban a találkozót, de egy kiugrás után Szigeti járt legközelebb a gólhoz. A 4. percben egy bulielhozatalt követően Bodó passzolt Orbanhoz, a gyergyói pontgyáros messziről eleresztett lövését Williams korcsolyája segítette be a ketrecbe (1-0). Nem sokkal később Domingue maradt egyedül Rinnével szemben, a párharcot a hazai hálóőr nyerte. A harmad derekához közeledve következhetett az első brassói emberfór, Valcharék nyomtak becsülettel, ekkor a gól még elmaradt. Nem úgy, mint a 12. minutumban, amikor is Kóger tett egy félkört a GYHK harmadában, majd a válogatott támadó a palánk mellől befelé lopta a távolságot, s egy irgalmatlan nagy bombával repítette a levegőbe Rinne kulacsát (1-1). A játékrész vége felé egy ízben kettős emberelőnyben támadhattak a hazaiak, Polc vert helyzetből mutatott be egy gyönyörű bravúrt; pár másodperccel a pihenő előtt pedig Kóger járt közel második találatához.

A 24. percben egy gyergyói szabálytalanságot követően Schaber kísérelhetett meg végrehajtani egy büntetőt, a gyenge rávezetést Rinne könnyedén hatástalanította. Alig több, mint egy perccel később a hazaiak harmadában következhetett korongbedobás, a pakk Valchar ütőjére került, a cseh légiós megnézte a felsőt, majd elemei erővel ki is pókhálozta azt (1-2). Az etap derekán forró pillanatok vártak Szilassy Zoltán együttesére, ugyanis kettős fórban veszélyeztethetett a Brassó, a hazaiak kritikus momentumokat vészeltek át. A folytatásban végül berámolták a brassóiak a harmadikat is: Schaber távolijába Gajdó Balázs remek ütemben ért bele, Rinne tehetetlennek bizonyult (1-3). A 35. minutumban Bodóék támadhattak kettős emberelőnyben, kulcsfontosságú hátrányt védekeztek ki a barcaságiak, a székelyek speciális egysége ezúttal csak kapuvasig jutott.

Az harmadik felvonásban azonnal egyenlített a GYHK: először Garcia veszített korongot a védekezőharmadban, Tranca átadásából Sárpátki hatalmas gólt zúdított hosszúba (2-3). Két percre rá Császár és Szigeti szemrevaló egyérintős összjátékát követően a hazaiak 68-asa a kapusról kipattanót a gólvonalon túlra kotorta (3-3). A lélektani előny Vincéékhez került, lendületben maradtak a szentmiklósiak, Polc ihletett formában védett, ami azt jelentette, hogy a második hosszabbításra került sor 24 órán belül.

A túlórában gyorsan eldöntötte a lényegi kérdéseket a Brassó: Kógerék iramodtak meg kettő az egy ellen, a válogatott támadó átadását VanWormer értékesítette a 48. másodpercben (3-4). Egyenlített tehát összesítésben a Corona Brasov, folytatás csütörtökön magyarországi idő szerint 17:30-kor, ezúttal már Brassóban lépnek jégre a csapatok.

NNyilatkozatok

Szilassy Zoltán, vezetőedző, GYHK: "A második harmados gyengébb teljesítményünk negatívumnak számít, hisz nem a legjobb arcunkat mutattuk, 3-1-re ment el az ellenfél. Az egyenlítés után kellett volna rálőni még egyet, megvoltak a lehetőségeink még az utolsó másodpercben is. Bosszantó, annak tekintetében, hogy megvoltak a lehetőségeink a győzelemre, a jó csapatok ellen viszont nagyon konzisztens teljesítményt kell nyújtani. Most idegenbe megyünk, de nem hiszem, hogy aggódnunk kéne, hisz egyrészt sokat játszottunk ott, és biztos vagyok benne, hogy népes tábor fog elkísérni minket."

Strenk Hunor, másodedző, Brassó: "A tegnapi mérkőzés során nem úgy játszottunk, ahogy szerettünk volna, ezt pedig a játékosainknál is nyomatékosítottuk. A mai mérkőzésbe jól sikerült beleállni, az első tíz perc a Gyergyóé volt, de utána voltak periódusok, amikor tudtuk uralni a játékot. Sokkal több forgatást tudtunk eszközölni a támadó harmadban, így két góllal is elmentünk. A Gyergyó keményen jött ki a harmadik harmadra, kiegyenlítettek, a kulcs viszont az volt, hogy higgadtak tudtunk maradni, a hosszabbítás pedig már lutri, tegnap nekik jött ki a lépés, ma nekünk."

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV