Egyenlített a Brassó a fináléban

2021.03.31. 21:15 |

Fordulatos meccset nyert meg a brassói csapat, így 1-1-re áll a Csíkszereda elleni döntő.

Corona Brasov Wolves-Sport Club Csíkszereda 3-2 (1-2, 2-0, 0-0) 

A keddi első meccsen hibátlanul védő Szamankov ezúttal bő egy perc után már gólt kapott, Gliga talált be, miután a védők kétszer sem tudtak felszabadítani. A Csíkszereda nem sokkal később emberelőnybe került, de ami az előző találkozón sikerült, ezúttal nem, kimaradt a fór. A Brassó is próbálkozhatott emberelőnyben, és bár voltak is helyzetei, nem tudta növelni előnyét. Az utolsó perc fordulatot hozott: előbb Becze egyenlített közelről, majd harcos korongszerzés után a szépen kijátszott akciót Combs lőtte be, így a pihenőre szeredai vezetéssel vonultak a csapatok.

A második harmadban a Brassó viszonylag gyorsan egyenlített, miután a Sportklub saját kapujánál veszítette el a korongot, amit végül Klempa lőtt be. A 32. percben pedig újra vezetett a Corona: a buli után Gliga szerezte meg a pakkot, és az egyedül álló Fowlie-hoz játszott, aki nem hibázott. A Csíkszereda az emberelőnyeivel a folytatásban sem tudott élni, majd a hajrában a kapuslehozatal sem járt sikerrel, Tőke stabilan teljesített.

A Brassó a sikerrel egyenlített az egyik csapat negyedik sikeréig tartó párharcban. A harmadik meccset szombaton Csíkszeredában rendezik.

Nyilatkozat

Dave MacQueen, vezetőedző, Brassó: „Tetszett, ahogy most játszottunk, csak egy kicsit kell rajta igazítani. A srácok keményen játszottak. Egy rendes playoffmeccs volt, két keményen küzdő csapattal. Szerencsére mi eggyel több gólt szereztünk. Az emberhátrányos védekezésünk jól működött, és igazán tetszett, hogy mindenki önfeláldozóan, a testi épségét sem kímélve teljesített, még ha ez nehéz is, de a végén, amikor nyersz, ez nagyszerű érzés. Most idegenben legalább egy meccset kell nyerni, és visszavenni a pályaelőnyt.”

Jason Morgan, vezetőedző, Csíkszereda: „Tudtam, hogy keményen ránk jön a Brassó, hiszen tele van tehetséggel, karakterrel, jól edzett csapat. Tudtam, hogy beleadnak mindent, és így is volt. Sok nyomást helyeztünk rájuk a vezető góljuk után, és bár át tudtuk venni a vezetést, ez nem volt elég. Ezzel együtt a tervünket teljesítettük, hiszen legalább egy meccset nyerni akartunk Brassóban. Hosszú szériára készülünk, mert az ellenfél jó csapat, nem véletlenül nyerte meg az alapszakaszt, szóval tudjuk, hogy nem lesz könnyű dolgunk, és biztos vagyok abban, hogy ők is ezt mondják.”

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV