Egy lépésre az aranyéremtől a Csíkszereda

2021.04.06. 20:29 |

A vendég Csíkszereda 4-2-re nyert Brassóban az Erste Liga döntő ötödik mérkőzésén, így 3-2-re vezet.

Corona Brasov-SC Csíkszereda 2-4 (2-1, 0-1, 0-2)

A Csíkszereda kapujában változtatni kellett: a fehérorosz Szamankov kislánya betegsége miatt kihagyta az összecsapást, helyette Adorján állt be, de már a 2. percben gólt kapott: Fowlie szólóból talált be. Magasba fokozatra kapcsolt a Sportklub is, és jöttek a helyzetek, majd a 10. percben Becze egy szép csel után egyenlített. A folytatásban mindkét kapusnak akadt dolga bőven, de a brassóiak éltek jobban a helyzeteikkel, Fowlie a szünet előtt emberelőnyben, kapásból ismét betalált.

Némileg visszafogottabb játékot hozott a második felvonás. A 33. percben Becze volt szemfüles, és egy kapu előtti kavarodásból újra egyenlített.

Az 50. percben Blackwater elé került egy korong, és Polc mellett a hosszú sarokba lőtt – ezzel először vezetett a Csíkszereda. A hajrában lehozta kapusát a Corona, de ezt üres kapus góllal büntették meg Combsék.

A párharc csütörtökön a Csíkszereda 3-2-es vezetéséről folytatódik a Vákárban.

Nyilatkozat

Dave MacQueen, vezetőedző, Brassó: „Egész szezonban jellemző volt, hogy nem a könnyebb utat választjuk, miért éppen most lenne ez másként? Az első harmad rendben volt, jól kezdtünk, de utána az ellenfél játszott jobban a második harmadtól. Azt tették pontosan, amt nekünk kellett volna, mindent a maguk javára fordítottak. Okosabbnak kell lennünk. Volt egy megindulásunk, a liga egyik legjobbja volt üresen, de nem adtuk oda neki a korongot – mit is mondhatnék erre?”

Jason Morgan, vezetőedző, Csíkszereda: „Tudtuk, hogy nyernünk kell egy meccset itt. Ez kemény, fizikális csata volt, két erős csapat között. Lassan kezdtünk, de aztán valahogy a magunk javára tudtuk fordítani, még ha az ellenfélnek nagyszerű támadói is vannak. Gratulálok Adorjánnak, jól védett, és ezzel eggyel több légióst lehetett neveznünk, ami nyerő húzásnak bizonyult. Élvezzük a győzelmet és találkozunk újra csütörtökön.”

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV