Egy győzelemre az Erste Liga-aranytól a Fradi

2023.03.25. 21:47 |

A magyar bajnok FTC-Telekom a pénteki vereség után, a döntő negyedik találkozóján már tizenegy perc elteltével 3-0-ra vezetett, amire alapozva nyerte meg a lendületes mérkőzést. Arany klasszis teljesítményt nyújtott a kapuban, Sailio góllal és gólpasszal jelentkezett.

A pénteki vendég siker után újra egymásnak feszült az FTC-Telekom, és a Gyergyói HK a Tüskecsarnokban, az Erste Liga döntőjének negyedik meccsén 2-1-es zöld-fehér vezetésnél. A Fradiból eltiltás miatt hiányzott Tóth Gergő, de jégre lépett Kreisz Brúnó, még a Gyergyó csapata nem változott.

Már az első percekben forró pillanatokat élt át a Ferencváros: Di Diomete parádés passzát követően Császár találta magát egyedül a Fradi kapujával szemben, de Arany parádésan követte le a ziccert. A 3. percben Betteridge blokkja után Sailio elé pattant a korong, aki senkitől nem zavartatva a kapuig korcsolyázott, és megszerezte a vezetést (1-0). Csiszer másodpercekkel később majdnem válaszolt, kapuvason csattant megpattanó kísérlete. A 8. percben szenzációs akció végén megduplázta előnyét a Fradi: Betteridge keresztpasszát Sailio tette középre, Sointu pedig egyből a kapuba lőtt (2-0). Folytatódott az őrület, Imre ziccerénél megint Arany mutatott be bravúrt. A 11. percben Galántai ült büntetőpadra, az emberhátrány ellenére újra hazai gól született: Kulmala passza Fejes közreműködésével pattant Nagy Gergő elé, aki higgadtan, Rinnét elfektetve az üres kapuba húzott (3-0). Sylvestre kiállítását nem tudta kihasználni az FTC. A 18. percben szépített a Gyergyó: Silló talált utat a hazai védők gyűrűjében, majd a hosszúba tüzelt (3-1). A lüktető tempójú első harmadból a Fradi jött ki jobban, 3-1-es hazai vezetéssel fordultak a csapatok.

A 22. percben Imre második nagy helyzeténél kétszer is Arany védett. A Kulmala-Turbucz összjáték okozta veszélyt Rinne hárította el. Jobban zártak a védelmek, nehezebben kerültek tiszta helyzetbe a játékosok. A 28. percben Sylvestre egyéni akcióba kezdett, és két zöld-fehér játékost is átvert, viszont Arany eszén ő sem tudott túljárni. Később Bodó reptette meg Mesikamment, amiért két perces kiállítást kapott, nem tudott veszélyeztetni a Fradi. A második harmad végére lecsendesült a játék, az utolsó másodpercekben még a Fradi tudott veszélyeztetni egy rossz GYHK csere után, de gól nem esett.

Imre korongvesztése következtében Ferencváros helyzettel indult a harmadik játékrész, ám nem sikerült kihasználni a kettő az egy elleni szituációt. Tovább bizonytalankodott hátul a Gyergyó, Tóth Adrián piszkált volna közelről kapuba, Rinne hárított. A 45. percben Boros becsúszott Császárnak, büntetés lett a „jutalma”. Bodó és Di Diomete is próbált zavart kelteni a hazai ketrec előtt, de Aranyt nem lehetett kizökkenteni. Később Bán fordult kapu elé, de lövésig végül nem jutott. Az 54. percben egy gólra zárkózott a GYHK: Bodó löbbölt passzával hozta helyzetbe Sylvestre-t, akinek ziccere becsorgott a rövid oldalon (3-2). Ez volt a kanadai ötödik gólja a párharcban, izgalmas utolsó percek elé nézhettünk. Az 58. percben Silló kétszer is helyzetbe került, majd Szigeti bombáját fogta Arany. Szilassy Zoltán időt kért, Rinne lekorcsolyázott a jégről. Az utolsó másodpercekben Fejes távoli lövését Arany védte, aki megkoronázta parádés teljesítményét, 3-2-re nyert az FTC-Telekom.

Folytatás hétfőn, Gyergyószentmiklóson, 3-1-es ferencvárosi vezetésről.

Fodor Szabolcs, az FTC-Telekom vezetőedzője: Azt gondolom, hogy talán picit mind a két csapat az elején, nem azt mondom, hogy izgult, de volt egy kis drukk mind a két csapatban és szerencsére ebből mi jöttünk ki jobban. Be tudtuk lőni a helyzeteinket és kidolgoztunk egy háromgólos előnyt. Utána viszont elképesztő melót rakott bele minden egyes srác, hogy ezt az előnyt megőrizzük. Lehetett látni, hogy, amit szoktam mondani, megcsináltuk azt amiben jók vagyunk, csúsztunk-másztunk és minden egyes cserébe 100 százalékot adtunk, Fradi-szívvel küzdöttünk a közönséggel együtt. Ez elég volt, ahhoz hogy megtartsuk az előnyünket és a győzelemhez.

Szilassy Zoltán, a Gyergyói HK vezetőedzője: Az első harmadban három eladott korongunk volt úgy, hogy domináltuk a meccset, két blokk illetve előnyben elkarburáltuk a korongot a falnál. Ebből elugrottak, hármat belőttek, utána kapaszkodtunk de nem volt idő visszajönni. Bosszantó, mert azt gondolom, hogy jól játszottunk. Megfelelően játszottunk a három eladott korongot leszámítva. Erre egy playoffban, főleg egy fináléban jobban kell figyelni, az egyéni felelősségre a koronggal és a megfelelő döntésekre, és ahhoz túl jó az ellenfél, hogy mindig adjunk 2-3 gól előnyt. Tegnap visszajöttünk kettőről, ma háromról nem.

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV