Egy győzelemre a döntőtől a Fradi

2024.03.29. 21:01 |

A ferencvárosiak megnyerték a Sportklub elleni elődöntő ötödik mérkőzését.

Fodor Szabolcsnak nélkülöznie kellett Turbuczot és Nemecet, visszatért azonban Roth, a légiós hátvéd március 2-án játszott legutóbb tétmérkőzést. A vendég szakvezetés nem számíthatott Adorján játékára, helyét Ambrus Levente vette át a cserepadon. A párharc ötödik mérkőzésén Arany és O’Connor kaptak lehetőséget a vasak között. Óvatosan indítottak a felek, mindkét oldalon feljegyezhettünk egy-két kósza kapura lövést és látványos ütközést. A csapkodóbb játék után a Ferencváros vette át kezdeményezést, Bánék több ízben körbelőtték a vendég ketrecet, majd jött Brady, a hazaiak aranymezese éles szögből a rövid oldali vasat találta el. Óriásivá érett a ferencvárosi nyomás, a zöld-fehérek több cserén keresztül beszorították a látogatókat, a játékrész feléhez közeledve a Csíkszereda csak elvétve tudta kihozni a pakkot a védőharmadból. A folytatásban Galajda remekül vette észre a hosszún őrizetlenül érkező Bradyt, O’Connor azonban kiválóan állta a sarat. Nem állt le a Fradi, a jobb oldalról most Bán puffantott óriási kapusvasat, rengeteg helyzetet packázott el az FTC a nyitó harmadban. A játékrész végéhez közeledve éledezett a Sportklub, Rokalyiék egy kimondottan veszélyes beleérős lövéssel riogattak, néhány momentummal később pedig Fodor kotort kis híján a hálóba a kapu torkából.

A párharc leglátványosabb harmadát produkálták a felek a középső játékrészben – feszültségből és helyzetekből sem szenvedett hiányt a Tüskecsarnok népes publikuma. Először Rokaly Norbert kapáslövését hatástalanította az egyik ferencvárosi bekk a kapu előterében, a másik oldalon O’Connornak is szüksége volt tudása legjavára. Lüktető lett a játék, kettő perc sem telt el, amikor Reisz Arany leütközésével borzolta a kedélyeket, ezt követően pedig Boros kapott kisbüntetést testre ütésért. Remekül járatták a korongot Levinék emberelőnyben, Rutkowski távolról mattolta az FTC hálóőrét – ám némi videózást követően a játékvezetők annullálták a találatot. Ami késik, nem múlik: a 25. minutumban Levin egy csodás átadással ugratta ki az üresbe mozgó Péter Balázst, a kék-fehérek 66-osa közelről irgalmatlanul a felsőbe varrt (0-1). Gyorsan reagáltak a fejleményekre a hazaiak, kettő percre rá ismét egyenlő volt az állás: óriási össztűz zúdult a csíkszeredai kapura, O’Connor egy ideig még spárgázó mozdulatokkal állta a sarat, ám Kärmeniemi elemi erejű bombájával szemben már a légiós hálóőr is tehetetlennek bizonyult (1-1). A 31. minutumban Turcotte csúnyán a palánkra lökte Ferencz-Csibit, a kanadai támadó megmozdulása kettő percet ért – veszélyesen forgatott a Sportklub az újabb emberelőnyben, ám LaPorte és Nagy Gergő mégis kétszer elroboghatott szólóban; majd még ugyanebben a játékszituációban Láday csilingeltette meg a vasat közelről. Elképesztő iram vette kezdetét, Galajdáék nem tudtak gólra váltani egy emberfölényes kontratámadást, néhány másodpercre rá pedig Levin rávezetését Arany tolta ki földöntúli bravúrral. A 35. percben Szkacskov kisbüntetése révén a ferencvárosi előnysör riogathatott, O’Connor eszén azonban nem sikerült túljárni. Igazi playoff-hangulat alakult ki az utolsó pillanatokban – Rokaly Norbert, Galajda, Reisz és LaPorte kvartettje kimondottan látványosan akaszkodott össze zárásként.

A 47. minutumban már a Ferencvárosnál volt az előny: Nagy Gergő centerezésére Németh érkezett menetrendszerűen, s korcsolyájával a gólvonalon túlra továbbított (2-1). A hátralévő időben Sofronék hatalmas energiákat mozgósítottak az egyenlítés érdekében, a hazai kapu előtt rengeteg veszélyes szituáció alakult ki, a ferencvárosiak viszont hősies védekezésükkel átvészelték a nehéz pillanatokat, a találkozó végeredményét pedig LaPorte állította be egy üres kapus találattal (3-1). A széria így vasárnap 3-2-es ferencvárosi előnyről folytatódhat.

FTC-Telekom–SC Csíkszereda 3-1 (0-0, 1-1, 2-0)

Fodor Szabolcs vezetőedző, FTC-Telekom:

"A negyedik, csíkszeredai meccs után mondtam, akkor van itt esélyünk, az ötödiken, ha ugyanúgy küzdünk, hajtunk és ugyanúgy csapatként funkcionálunk, ahogy azt tettük ott kint Csíkban a 4-1-es győzelmünknél. Ez ma így történt 60 percig, elképesztő energiákat mozgósítottunk és tényleg küzdöttünk egymásért, a csapatért és ezért a közönségért. Most nagyon komoly hazai pályánk volt, tényleg óriási hangulat volt. Nagyon nagy pluszt adtak a nézőink és maga a mérkőzés is nagyon komoly hokicsemege volt, magas színvonallal. Szóval érdemes kilátogatni ezekre a meccsekre és még egyszer mondom, nagy lökést adott, hogy ilyen sokan voltak a Fradi-szurkolók."

Václav Novák vezetőedző, Csíkszereda:

"Szerintem jó meccs volt, mindkét csapat nagyot harcolt. Sajnálom, hogy kikaptunk. A playoffban a legfontosabb a fegyelem, hiába játszol jó meccset, a fegyelem mindig fontosabb."

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV