Edzéskezdés - ajánlások a csoportos sportélet újraindulásához

2020.05.07. 10:54 |
A Magyar Jégkorong Szövetség ajánlásokat fogalmazott meg a csoportos sportélet újraindításához.
Reméljük, az elmúlt időszak nehézségei és a bezártság nem szegte kedveteket, és a közösségi médiafelületeken, vagy más online platformokon távolból tartott edzések és foglalkozások jól működtek nálatok is. A héten ha részlegesen is, de újraindulhatott a sportélet. Az egyéni edzések hosszú heteit immár kiegészíthetik közös edzések is, így lehet készülni a jövő szezonra!

Kérjük, az alábbiakat vegyétek figyelembe, hogy a megfelelő óvatossággal, a higiéniai előírásokat figyelembe véve kezdődhessenek az edzések:

– tartsátok az edzéseket korlátozott létszámon, maximum 10 sportoló és 2 edző legyen jelen!
– még egy ideig csak szóban üdvözöljék egymást a társak, kerüljétek a kézfogást, az ölelkezést, minden testi kontaktust!
– kérjük a szülőket, maradjanak távol az edzésektől!
– csak előre egyeztetett edzéseken jelenjetek meg, az öltözést otthon vagy útközben ejtsétek meg!
– tünetmentes állapotban érkezzetek, ha bárkinek bármilyen panasza van (akár csak enyhe nátha, torokfájás, gyengeség, láz), feltétlenül maradjon otthon!
– fokozatosan kezdjétek el terhelni a szervezeteteket!
– a másfél méteres távolság betartása és a folyamatos szellőztetés legyen az alapvetés!
– a helyszínen lehetőleg semmilyen terméket ne vásároljatok, se üdítőt, se táplálékkiegészítőt, se turmixot, se törülközőt stb! Ezekkel lehetőség szerint készüljetek előre, és a készpénzforgalmat is kerüljétek!
– ha megoldható, akkor az öltözőket minél kevesebb ideig vegyétek igénybe, és a zuhanyzást is érdemes most inkább otthon megoldani.
– javasolt a kézmosás vagy a fertőtlenítő folyadék használata edzőtermen belül és kívül is. Legyetek elővigyázatosak a száraz edzés egészét tekintve.

Figyeljünk és vigyázzunk egymásra! Tartsuk egymást tiszteletben!

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV