Nem tud hibázni a DVTK

2017.12.04. 00:03 |

A címvédő DVTK magabiztosan nyert a Ferencváros ellen az Erste Ligában.

A MAC ellen bravúros győzelem után a Fradira a másik élcsapat, a címvédő és listavezető DVTK várt. A miskolciak kezdtek aktívabban, Pleszkánnak sok dolga akadt, a Fradi pedig veszélyes kontrákat vezetett. A gólcsend a 9. percben tört meg, Miskolczi csípett el egy korongot, majd Magosi elé játszott, aki közelről a kapuba talált. A folytatásban is a hazaiaknak volt több nagy lehetősége, az FTC egy oldalhálóig jutott.

A második harmad elején a DVTK kivédekezett egy emberhátrányt, majd a 25. percben kettős fórba került, de már öt a négy ellen szerzett gólt: egy szép akció végén Kulmala volt eredményes. A 33. percben tovább nőtt a hazai előny, Pavuk is gólt szerzett.

Az utolsó etapra Sevela állt be a Fradi kapujába, és nem kapott gólt – igaz, a támadók sem voltak eredményesek. A vendégek több emberelőnyt is eltékozoltak, majd négy a négy ellen sem tudtak gólt szerezni a csapatok. A DVTK-ban Adorján a kapujára tartó mind a 31 lövést hárította.

A Jegesmedvék együttese továbbra is magabiztosan vezeti a tabellát, a Ferencváros pedig a negyedik.

DVTK Jegesmedvék-Ferencváros 3-0 (1-0, 2-0, 0-0)

Nyilatkozat

Mikael Tisell,  DVTK: „Nagyon jól ment ma a játék, sikerült 60 percen keresztül fókuszáltan és ugyanolyan intenzitással játszani. A védekezésünk kiváló volt, és a helyzeteink alapján eshetett volna több gól is. Nagyon örülök a mai győzelemnek, hiszen sikerült kicsit ellépnünk a mezőnytől az Erste Liga tabelláján.”

Greg Lindqvist, FTC: „Nem volt szerencsés a ma este, hiszen öt játékosunk is hiányzott. Az első harmadban még sikerült tartani a tempót, a kulcsmomentum Hietamaki kiállítása volt, akkor már sejthető volt, hogy nagyon nehéz dolgunk lesz. A DVTK a liga egyik legerősebb csapata, ma este ennyit sikerült kihozni ellenük.”

Gyerehokizni