A DVTK az esélyes, de a Csíkszereda sem mond le a döntőről

2018.03.09. 11:14 |
Pénteken indul a címvédő DVTK Jegesmedvék és az SC Csíkszereda párharca az Erste Liga rájátszásának elődöntőjében.

A Csíkszereda a negyeddöntőben borította már a papírformát, miután 4-0-val búcsúztatta az alapszakaszban és a középszakasz felsőházában is a harmadik helyen végzett Dunaújvárosi Acélbikákat. Miért ne okozhatna újra meglepetést? 

Pont ezért nem lehet nyugodt a DVTK Jegesmedvék csapata, annak ellenére, hogy minden az ő sikerük mellett szól. A jégen azonban bármi megtörténhet. A csíkiak biztosan nem mennek fel rá feltartott kézzel, pedig az alapszakaszban a miskolciak ellen egyszer sem hagyták el azt győztesen.

A DVTK egyébként az alapszakaszt rendkívül magabiztosan, a MAC Budapest előtt 17 pontos előnnyel nyerte meg. A középszakaszban azonban a nagy rivális egy ponttal megelőzte őket. Mindeközben a miskolciak begyűjtöttek egy Magyar Kupa címet is, a szurkolóik pedig már akkor arról beszéltek, hogy lesz hely a diadalokat jelző zászlók mellett egy újabbnak is a szezon végén. 

A miskolciak csütörtökön sajtótájékoztatót tartottak a pénteki első és a szombati második, hazai mérkőzés előtt, amelyen a csapat vezetőedzője, Mikael Tisell a következőket mondta:

„Maga a tény, hogy a Csíkszereda jutott az elődöntőbe nem okozott meglepetést, de hogy a DAB egyetlen találkozót sem nyert meg, az már inkább meglepetésként ért. Tudjuk, hogy a csíkszeredaiaknak milyen jó csapatuk van, jól ismerjük őket a bajnokság korábbi szakaszából. Hiába rendelkeznek több légióssal, közülük csak hatan játszhatnak, ezért azt gondolom, hasonlóan állnak majd fel ellenünk, mint korábban."

Tóth Adrián, a DVTK Jegesmedvék játékosa hasonlóan vélekedett: 

„Nem ért minket meglepetésként, hogy a MAC a brassóiakat választotta, nekünk pedig a csíkiak jutottak. Ahogy a vezetőedző is elmondta, nem az elődöntőbe jutásuk lepett meg, hanem nagyobb ellenállásra számítottunk a DAB részéről, de ez már a múlt. Felkészültünk az elődöntőre, nagyon várjuk a pénteki mérkőzést!"

Míg a DVTK Jegesmedvék a Fehérvári Titánok 4-0-s legyőzése után pihenhettek, addig a Csíkszereda az Erste Liga mellett a román bajnoki elődöntőben is érdekelt a Bukaresti Steauával szemben. S miután két sima győzelemmel 2-0-ra vezetnek, összesítésben egy mérkőzésre vannak a döntőtől.

Hogy az Erste Liga döntője felé tesznek-e egy lépést, az ma kiderül. Hozó Levente, a Csíkszereda másodedzője a következőket mondta a DVTK elleni esélyeikről:

„Nem ért váratlanul, hogy a Miskolccal kell játszanunk az elődöntőben. Az alapszakasz során sok sikerélményünk nem volt velük szemben, de ezúttal is szeretném kiemelni, hogy a rájátszás az egy teljesen más műfaj. Tisztában vagyunk azzal, hogy a DVTK egy nagyon kemény ellenfél, de úgy érzem, hogy a Dunaújváros kiütésével jeleztük, hogy mi is jó csapatot alkotunk. Előzetesen az elődöntőt, döntőt céloztuk meg. Az első lépés megvolt és amennyiben ugyanolyan fegyelmezetten tudunk játszani, miként tettük azt a negyeddöntőben, akkor minden esélyünk megvan a továbblépésre."

Az első mérkőzést pénteken 18:30-tól játsszák a csapatok, szombaton ugyanebben az időpontban lépnek jégre Miskolcon. 

Gyerehokizni