Dunaújvárosban is győzött a GYHK

2023.02.23. 20:49 |

A gyergyószentmiklósiak egyetlen sikerre kerültek az elődöntőbe jutástól.

Változatlan összeállításban léptek pályára a felek a párharc harmadik mérkőzésén, a kapuban Järvinen és Rinne kezdtek. Hajtós iramban kezdtek a felek, egyik csapat sem spórolt a korcsolyázással. A 8. percben jött az első nagyobb helyzet, egy kapu előtti kavarodás során a hazaiak finn portása nem tudta hol a korong, szerencséjére a gyergyóiak sem találták meg. Két perccel később Sylvestre szerzett korongot a támadó kéken, közelebb lopta magát, de lövése a vasan csattant. Az ellentámadásbol a DAB is kapuvasig jutott, Embrich tévesztette el minimálisan a célt. A 13. percben Kozma Zsolt a védekező harmadból ugratta ki Vinczét, a válogatott csatár magabiztosan értékesítette a szólóját, 0-1. A gól nem zavarta meg az Acélbikákat, fáradhatatlanul törtek előre. A 16. percben Sylvestre vitte be a korongot a harmadba, lövése a vasról került a hálóba, 0-2. A játékrész hajrájában egy összeszólalkozást követően a hazaiak kerültek emberelőnybe.

Az áthúzódó előny katasztrófálisan indult hazai részről, Ödman csúszott el, Sylvestre kilépett a koronggal és mattolta Järvinent. A folytatásban Bodó találta el a kapuvasak találkozását, majd a 24. percben Tranca szlalomozott át az újvárosi védőkön, Järvinen hatalmas bravúrral védett, ám a kipattanót Bodó értékesítette, 0-4. Magabiztos vezetése tudatában visszább állt a GYHK, a DAB kijött a szorításból. A 37. percben emberelőnyből szépített a Dunaújváros, Ödman lövése átcsúszott Rinnén. A harmad hajrájában Sylvestre lövésébe sérült bele Järvinen, a kapust hosszasan ápolták, majd hordágyon távozott a jégről, Kovács Dávid érkezett a helyére.

A harmadik harmadban tovább növelte előnyét a GYHK: a 47. percben Tranca fejezte be egyéni akcióját fonákkal, 1-5. Nemsokkal később Orbán lövése csípte a vasat. Sándor-Székely kiállítása nyomán sem tudta csökkenteni hátrányát a DAB, majd a vendégek is kihagytak egy előnyt. Az utolsó percben még Kozma Zsolt is betalált, a Gyergyó 6-1-re megnyerte a harmadik találkozót is, pénteken akár negyeddöntőbe is juthat.

Nyilatkozatok

Niko Eronen, vezetőedző, DAB: A legnagyobb probléma az volt ma, hogy rengeteg hibát követtünk el, s nagyon nehéz úgy meccset nyerni, ha ennyi hiba van a játékban, mert három gólt lőttek lefordulásból, egyet szólóból. Nem is igazán találom a szavakat, mert úgy éreztem, hogy megvan az a hangulat a csapaton belül, ami kell, először mutattunk olyan jeleket a jégen, hogy megérdemelten vagyunk itt, de persze az ellenfelünk erejét mutatja, hogy bele tudtak kényszeríteni minket ezekbe a nagy hibákba. Nincs még vége, ki kell aludunk magunkat, történtek már nagyobb csodák is a sportban, nem akarjuk feladni, holnap új nap jön, küzdünk tovább.

Szilassy Zoltán, vezetőedző, GYHK: Jól kezdtünk ma is, idegenben meg pláne jónak volt mondható ez a kezdés. Felkészítettük a fiúkat arra, hogy nem otthon vagyunk, bár csodálatos közönségünk szinte otthoni hangulatot teremtett. Még kevesebb volt a hullámzás a játékunkban, a második gyergyói meccsen kaptunk két gólt a végén, erre felhívtuk a figyelmet, bármi is az eredmény, ugyanúgy kell menni. Nyilván emberből vannak a fiúk, és kicsit néha üresbe teszik az autót, ami egy természetes reakció, de próbáljuk sulykolni, hogy ezt ne tegyék meg. Elégedettek lehetünk a mai teljesítményünkkel, egy-két játékhelyzet miatt azért van hiányérzetem, ezeket átnézzük, s igyekszünk orvosolni is holnapig.

Milyen volt a hokitavasz?

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV