Drámai hajrá után bécsi öröm

2018.02.09. 23:38 |

A Vienna Capitals fordulatos meccsen győzött a Ferencváros otthonában, és ezzel javította esélyeit a rájátszásba jutásra.

A Ferencváros szűk másfél perc után már vezetett Kovács Viktor révén, majd az utolsó percben tovább növelte előnyét Bödök találatával. A Capitals többször lőtt kapura ebben az időszakban, emberelőnyben is támadhatott, de Pleszkán jól védett.

A második harmad derekán végül a harmadik kiállítást már kihasználta a bécsi csapat, és Schlögl szépített, de a Fradi három perc múlva válaszolt, Farkas Simon góljával. Az utolsó perc ebben a periódusban is gólt hozott, és a Capitals egy újabb emberelőnyt értékesítve csökkentette hátrányát.

Az utolsó harmad sokáig kiegyenlített játékot hozott. A vendégek után a Fradi is kapust cserélt, és Soós jól szállt be, de az 52. percben Schlögl túljárt az eszén, és egyenlített. Ezt követően felpörögtek az események:az FTC kivédekezett egy emberhátrányt, majd visszavette a vezetést előnyben Kovács Viktor révén. Az 58. perc végén időt kért Christian Dolezal, lehozta kapusát, és ezt gyorsan ki is használta a bécsi gárda: Pelz óriási lövésébe Szabad Kevin tette bele a botját, és védhetetlenül vágódott a kapuba a korong. A Capitals támadásban maradt, és 13 másodperccel mérkőzés vége előtt egy újabb megpattanó koronggal, Maxa góljával előnybe került Az utolsó másodpercben Tendler szabálytalankodott büntetőt érően, ám Soós könnyedén védte a lövést, így újabb gól már nem született. A Capitals motiváltabban játszott, 20-szal többször lőtt kapura, és a sikerrel utolérte a Fehérvári Titánokat pontszámban. Így a két csapat vasárnapi, egymás elleni meccs dönt az utolsó helyről a rájátszásban.

Ferencvárosi Torna Club-EV Vienna Capitals  4-5 (2-0, 1-2, 1-3)

Nyilatkozat

Greg Lindquist, Ferencváros: „Mindenek előtt elnézést kell kérnem a szurkolóinktól, a szponzorainktól, a klubtól. Elfogadhatatlan teljesítményt nyújtottunk. Nem szeretném csökkenteni a vendégek érdemeit, de nem lett volna szabad vereséget szenvednünk tőlük. Ismét bebizonyosodott, hogy a motiváció többet ér a képességeknél. Mérhetetlenül csalódott vagyok, hiszen győzelemmel szerettünk volna a rájátszásra fordulni.”

Peter Schweda, Vienna Capitals, másodedző: „Tudtuk, hogy pontot kell szereznünk ahhoz, hogy ne a Fehérvár elleni legyen a sorsdöntő mérkőzés a rájátszást illetően. Ebben a szellemben léptünk pályára. Enerváltan kezdtünk, de az első harmad után sikerült rendet rakni a fejekben. Nyomást helyeztünk ellenfelünkre, és a döntő pillanatokban a szerencse is mellénk állt.”

Gyerehokizni