Döntött a Fegyelmi Bizottság Hári János ügyében

2023.02.02. 17:11 |

A Hydro Fehérvár AV19 csatárának 750 ezer forint pénzbüntetést kell fizetnie.

A Magyar Jégkorong Szövetség Fegyelmi Bizottságának elnöke a Sportfegyelmi Szabályzat 14. § (1) bekezdés alapján, a Sportfegyelmi Szabályzat 3. § (1) f) aa) alpontjában és a 3. § (2) bekezdés szerinti fegyelmi vétség elkövetésének gyanújával indított eljárást Hári Jánossal a Hydro Fehérvár AV19 csapatának játékosával szemben. A játékost a Fegyelmi Bizottság a Sportfegyelmi Szabályzat 4. § (2) bekezdés h) pontjában foglaltak alapján 750 ezer forint pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

A határozat ellen a kézbesítéstől számított 15 napon belül fellebbezést lehet előterjeszteni az MJSZ Fegyelmi Bizottságához. A fellebbezésnek a határozat végrehajtására nincs halasztó hatálya

A testület a bizonyítékokat és nyilatkozatokat a maguk összességében értékelve - és meggyőződése szerint elbírálva -, tényként állapította meg, hogy Hári János, a Hydro Fehérvár AV19 csapatának játékosa különösen súlyos fegyelmi vétséget követett el, amikor a mérkőzés hivatalos személyét, személyeit, nagy nyilvánosság előtt sértegette, őket nyilvánvaló részrehajlással vádolta.

A bizottság súlyosbító körülményként értékelte, hogy a játékos csapatának kapitánya, a válogatott csapat tagja, ily módon magatartásával irányt, példát kell mutatnia a jégkorongsport minden résztvevője számára. Szintén súlyosbító körülményként értékelte, hogy sportszerűtlen magatartását a televízió nagy nyilvánossága előtt követte el, a magyar jégkorong egyik legnagyobb rendezvényén, a Magyar Kupa döntőjén.

A testület enyhítő körülményként értékelte, hogy a játékos ezelőtt nem állt eljárás alatt, hasonló fegyelmi vétséget játékosként nem követett el.

A bizottság a döntéshozatal során figyelembe vette, hogy a játékos a klubjának honlapján megjelent nyilatkozatában megjelölte, tisztában van a tettének súlyával, és a magatartásának lehetséges következményeivel.

A teljes indoklás itt olvasható.

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV