Döntéseket hozott a fegyelmi bizottság

2019.06.17. 18:45 |
A Csíkszereda ezer, a Gyergyó háromezer eurós büntetést kapott.

A Magyar Jégkorong Szövetség Fegyelmi Bizottság fegyelmi vétség elkövetése miatt a Sport Club Csíkszereda csapatát 1000 euró (330 ezer forint) pénzbüntetés megfizetésére kötelezi.

Az indoklás szerint az MJSZ főtitkára fegyelmi eljárást kezdeményezett a klub játékosának, Radim Valcharnak 2019. április 1. napján, az egyik közösségi oldalon közzétett nyilatkozata miatt, melyben a játékvezetők tevékenységét bírálta. A Fegyelmi Bizottság megállapította, hogy a Sport Club Csíkszereda játékosa a mérkőzés végét követő 24 órán belül a játékvezetést bíráló nyilatkozatot tett közzé, ezzel fegyelmi vétséget követett el. A részletes indoklás itt olvasható.

A testület a Gyergyói HK csapatát is 1000 euró (330 ezer forint) pénzbüntetés megfizetésére kötelezi. A büntetést a DEAC elleni egyik Erste Liga-negyeddöntő kapcsán szabták ki.

A mérkőzés felvételén látható, hogy a GYHK 2-es számú játékosa egy játékmegszakítás alkalmával botjának végével megüti a DEAC 19-es számú játékosát. Ezt követően a GYHK kispadjáról a csapat ott tartózkodó hivatalos személye magához inti a DEAC 19-es számú játékosát, majd őt megragadva ráncigálni kezdi. A Fegyelmi Bizottság megállapítja a Gyergyói HK felelősségét. A MJSZ Fegyelmi Bizottsága egyhangúlag kiáll amellett, hogy a felvételen látható események és magatartásformák semmilyen módon nem összeegyeztethetők sem a jégkorong, sem az Erste Liga értékeivel. A Fegyelmi Bizottság minden rendelkezésre álló eszközt foganatosítani fog annak érdekében, hogy hasonló esetek ne történhessenek meg a mérkőzéseken. A részletes indoklás itt olvasható.

A Gyergyónak további 2000 eurós (660 ezer forint) büntetést is meg kell fizetni. Ugyanis a klub hivatalos személye László Zoltán benyitott a játékvezetői öltözőbe, és ott a játékvezetőket abuzálta, fenyegette. A testület megállapítása szerint a Gyergyói HK hivatalos személye László Zoltán fegyelmi vétséget valósított meg. A részletes indoklás itt olvasható.

(Fotó: DEAC)