Don MacAdam: Tettünk előre egy nagy lépést

2023.11.12. 11:27 |

A magyar válogatott szövetségi kapitánya elégedetten értékelt a Szlovénia elleni, szombati mérkőzést követően, amelyet 4-3-ra nyert meg a csapat.

Az Ukrajna elleni egygólos vereség, majd az olaszok elleni, szétlövésben elvesztett találkozó után a magyar válogatott győzelemmel zárta a Sárközy Tamás Emléktornát. Szlovénia még vezetett a meccs elején, de a magyar csapat gyorsan fordított és 3-1-es előnyre tett szert. Ez elolvadt a záróharmadban, de volt még válasza a mieinknek erre is, Mihály Ákos gólja eredményezte a 4-3-as sikert.

„A kulcs az volt, hogy vezettünk két góllal, és bár a szlovének egyenlítettek, a fiúk folytatták azt a munkát, ami ahhoz kell, hogy megnyerjük a mérkőzést. Nem adták fel, és ez nagyszerű. Nem gondoltuk, hogy feladják, és nem is tették, nagyon örülünk, hogy csapatként játszottunk, követtük a stratégiát és megnyertük a meccset” – fogalmazott Don MacAdam szövetségi kapitány.

„Vannak játékosok, akiket most láttunk először ezen a szinten játszani, a fiatalok nagyon jó teljesítményt nyújtottak, ha folyamatosan tudnak fejlődni a szezonban, meghívást kaphatnak ismét a felnőttválogatottba. Nagyon jó kapusaink vannak, ami a magyar hoki egy erőssége, és ha ki tudunk fejleszteni egy struktúrát és hagyjuk, hogy a játékosok ebben a struktúrában játszanak, akkor jók lehetünk. Sokat dolgoztunk már eddig is, ami megmutatkozott a mostani három meccs alakulásában: először egy góllal kikaptunk, aztán szétlövésben maradtunk alul, majd egy góllal győzni tudtunk. Ezek szoros eredmények, a csapat versenyképes, de mindig a legjobbat kell nyújtanunk, hogy sikeresek legyünk. A jó hír, hogy ha így teszünk, sikerrel járunk” – tette hozzá, majd arra a kérdésre, milyen üzenete lehet a jövőre nézve annak, hogy mindhárom újonc (Nemes Márton, Varga Balázs és Kovács Alex) góllal mutatkozott be a felnőttválogatottban, így válaszolt.

„A fiatalok eredményessége annak a programnak köszönhető, amit elkezdtünk. Nagyszerű edzők dolgoznak az U16-os, az U18-as, az U20-as csapatnál, és az U15-ös, U17-es és U19-es korosztályban is, mindannyian a nemzeti csapat fejlődéséért dolgoznak. Az U18-as és az U20-as válogatott is a divízió 1/A csoportban szerepel, ezek mind jó előjelek a magyar hoki számára – hála a remek edzőknek.”

A magyar válogatott decemberben találkozik újra, akkor egy más kerettel.

„Tovább kell fejlődnünk, ahogyan azt elkezdtük ezen a héten. Egy kicsit talán tovább tartott, míg a megfelelő szerkezetet megtaláltuk, remélhetőleg decemberben ez már zökkenőmentesebb lesz. Más játékosokat is látni fogunk majd, sokan nem álltak most rendelkezésre, páran az Egyesült Államokban játszanak vagy sérültek. Fontos, hogy folyamatosan értékeljünk, építsük a struktúrát és fontos, hogy minden elérhető játékos a fedélzeten legyen és egy irányba haladjunk” – mondta a kanadai szakember, akit arról is kérdeztünk, személyesen hogyan érezte magát a héten, milyen volt az összhang az edzőkkel. (Munkáját a mostani összetartás során Bartalis Balázs és Szilassy Zoltán segítette másodedzőként.)

„Zoli és Balázs is nagyszerű munkát végez, remek szakemberek. Ahogyan a játékosoknak is mondtam a meccs végén és még a hét elején is: megtiszteltetés számomra a mostani feladat, egy célért dolgozunk, és szerintem ebben a tekintetben pozitív lépést tettünk előre.”

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV