Dobogósok sikerei

2018.12.09. 22:30 |
Az FTC, a Csíkszereda és a Brassó is magabiztosan nyert az Erste Ligában.

EV Vienna Capitals II–FTC-Telekom 2-8 (0-2, 1-3, 1-3)

Két emberelőnyös góllal már 15 perc után megnyugtató előnybe került a Fradi Bécsben, majd a második harmadban hat perc alatt két további góllal gyakorlatilag eldöntötte a meccset. A Capitals még szépített, ám ezt követően két fórral sem tudott mit kezdeni. A 36. percben aztán Walls két gólpassz után maga is betalált. Az utolsó felvonásban sem állt le a Fradi, még három gólt szerzett, ebből a harmadik és a negyedik sor is kivette a részét, Pavuk pedig mesterhármasig jutott.

A Fradi egy ponttal van lemaradva a Csíkszereda mögött, de vesztett pontokat tekintve vezeti a ligát.

Hokiklub Budapest-Sport Club Csíkszereda 2-4 (1-1, 1-3, 0-0)

Több mint fél óráig tartotta a lépést a Hokiklub a Csíkszeredával. A Tüskecsarnokban a vendégek kétszer is előnybe kerültek, de a fővárosiak erre válaszolni tudtak. A 38. percben aztán 40 másodpercen belül kétszer is betalált a Sportklub, amire már nem tudtak felelni a hazaiak, hiába lőttek többet kapura az utolsó harmadban.

A Csíkszereda három vereség után nyert újra.

Corona Brasov-Dunaújvárosi Acélbikák 4-1 (1-0, 1-0, 2-1)

Az első két harmadban egy-egy emberelőnyös góllal elhúzott az aktívabban játszó Brassó. Az utolsó játékrészben igyekezett a DAB, de az 51. percben a hazaiak szerezték az újabb gólt. A szépítés végül az 55. percben jött össze Nagy Márknak, ám a hajrában még egy brassói gólt láthattak a nézők. Daniel Tranca három assziszttal zárt, a Corona pedig továbbra is harmadik, és legutóbbi 15 meccséből csak kettőt veszített el.

Nyilatkozatok

Greg Lindqvist, vezetőedző, Brassó: „Fontos meccs volt, mert jó esélyünk van az első öt között végezni, és ha tudjuk hozni a hazai győzelmeket, az tökéletes. Nem vagyok elégedett, mert egyéni hibákat követtünk el, de összességében nagy győzelmet értünk el az utolsó idei hazai találkozón.”

Corey Bricknell, vezetőedző, Dunaújvárosi Acélbikák: „Jól kezdtünk, de a kiállításokat nem tudtuk elviselni, és könnyű gólokat adtunk az ellenfélnek. Fiatal a csapat, még tanuljuk, hogyan játsszunk egy profi meccset. Ez a fő célunk idén, hogy ezt elsajátítsuk.”