Derbi következik a Magyar Kupában

2019.10.31. 00:15 |
Az UTE és a DEAC döntetlennel, a Fehérvári Titánok kettős győzelemmel jutott tovább.

MK1: UTE-Dunaújvárosi Acélbikák 5-5 (2-0, 3-3, 0-2)

Az Újpest az első meccsen megszerzett négygólos előnyét tovább növelte, az első harmadban Benk és Varga Arnold is betalált. A második játékrész elején Nemes volt eredményes, így összesítésben héttel állt jobban a budapesti csapat. A Dunaújváros azonban nem adta fel, Tamás István és Kovács Bronson faragott a különbségen. A harmad derekán Carlson is gólt szerzett újpesti részről. A harmad végén Somogyi Balázs góljáról Horváth Ákos válaszolt, vagyis a DAB nem tudott egyenlíteni.

Ez végül a második harmadban jött össze, egy percen belül Dósa és Mazurek is betalált, erre az UTE időt is kért. Az első meccsen összegyűjtött hátrányból azonban többet nem tudott faragni a DAB, így az Újpest lesz ott a folytatásban, és a Ferencvárossal találkozik.

MK2.: DEAC-Hokiklub Budapest 3-3 (2-0, 1-3, 0-0)

Az edzőváltás után ideiglenesen a másodedző, Niko Suoraniemi irányította a Hokiklubot. Az első meccsen 8-1-re nyerő DEAC a visszavágón sem engedett ki, Novotny emberhátrányos gólja után Vokla is betalált az első harmadban. A 24. percben Rutherford volt eredményes, így összesítésben tíz gól volt a két együttes között. A fővárosiak azonban becsületesen hajtottak, és az egyenlítés is összejött: Petres, Reiter, majd Németh Árpád volt a gólszerző. Az utolsó harmad kiállításokat hozott, de gólokat nem.

A DEAC az extraligás MAC Budapesttel találkozik a négyes döntőbe jutástért.

MK3.: Schiller-Vasas HC–Fehérvári Titánok 4-5 (3-1, 0-2, 1-2)

Ebben a párharcban volt a legkisebb a különbség az első meccs után, és a Vasas a három gólt szűk hét perc alatt le is dolgozta: Bödök, Szalma, majd Bukor volt eredményes, utóbbi kettő fórból. Oda lett tehát a Titánok előnye, időt is kért Kiss Dávid vezetőedző. Csapata pedig kisvártatva emberelőnybe került, és Péter Andor szépített. A Vasas még két fórt kapott ebben a harmadban, de újabb gólt nem tudott szerezni.

A Fehérvár a második harmadra egyértelmű fölénybe került, és Péter, majd Rétfalvi góljával a 36. percre ki is egyenlített. A Titánok az utolsó felvonásban fordítottak is: Nagy Ákos és Sárpátki volt eredményes. Csiki a hajrában még csökkentette a hátrányt, de a Vasas egyenlíteni nem tudott.

A Fehérvár az extraligás DVTK-val játszik majd a következő fordulóban.

A további program

2. kör, november 20./27.

MK4. MAC Újbuda–DEAC

MK5. FTC-Telekom–UTE

MK6. DVTK Jegesmedvék–Fehérvári Titánok

3. kör, négyes döntő, január 18-19. 

Hydro Fehérvár AV19–MK6

MK5-MK4

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV