Delaney Collins: jó érzésekkel utazhatunk majd a vb-re

2023.02.14. 11:25 |

Elégedett az Öt Nemzet Tornával a magyar női válogatott másodedzője, aki szerint a csapat sok önbizalmat meríthet az eredményekből és abból, hogy minden nehézségből felállt.

Két győzelemmel, egy hosszabbításos és egy szétlövéses vereséggel zárta a budapesti Öt Nemzet Tornát a magyar női válogatott.

„Nagyon elégedett vagyok az egész héttel. A lányok odafigyeltek a részletekre és fejlődtek a hét során. Több önbizalmunk lett, mint ahogy a tornára érkeztünk, ez pedig fontos a világbajnokság felé közeledve. Örülök, hogy ilyen jól teljesített a csapat az egész héten” – értékelt Delaney Collins másodedző.

A magyar csapat többször is hátrányból állt fel, és azt is átvészelte, hogy több játékos megsérült a torna során.

„A válogatott valóban nagy karaktert mutatott és legyőzte a nehézségeket is, legyen szó hátrányról vagy a sérülésekről. Nem kell elmondani nekik, hogy harcoljanak, küzdjenek, fognak maguktól is. Néhány taktikai részletet kellett megbeszélnünk és tisztáznunk, de arra sosem kell külön kitérni, hogy keményen dolgozzanak – megteszik. A sérülések sajnálatosak, de ezek a lányok erősek, és tudják, hogyan kezeljék az ilyen helyzetet és lépjenek túl a nehézségeken pozitív attitűddel.”

A keretben ismét lehetőséget kapott több fiatal játékos is. Gengeliczky Dorottya most debütált, hatan pedig a januári U18-as vb-n is szerepeltek.

„Elégedettek vagyunk velük is. Nem volt könnyű dolguk, mert ők már sztároknak számítanak az utánpótlásban, itt pedig némileg kevesebbet játszottak. De ezt egyeztettük, megbeszéltük velük is, és most is volt 2007-es születésű játékos fent az emberelőnyös sorokban. Elvégezték a feladatukat, és büszke vagyok rájuk.”

Ez volt az utolsó felkészülési torna az áprilisi világbajnokság előtt, ilyen szempontból is fontos volt felmérni, hol tart a csapat.

„Készen fogunk állni a vb-re. Két hónap van hátra, a válogatott nagy üzenetet küldött a mostani eredményekkel. Fontos lesz folytatni a jó szokásokat és ilyen munkamorállal dolgozni tovább, és arra összpontosítani, amikről beszéltünk a héten. Jó érzésekkel utazhatunk Kanadába.”

Pat Cortina szövetségi kapitány a múlt héten klubelfoglaltság miatt a válogatott egy edzésén vett részt, de Németországból is követte az eredményeket és folyamatosan kapcsolatban volt az edzőkkel. A meccseken így Delaney Collins irányított.  

„Nagyon jól éreztem magam ebben a szerepben. Bármelyik feladatot szívesen ellátom, ha kell másodedző, vezetőedző vagy képességfejlesztő edző is vagyok, és ez rendben van így. A többi edzővel és a stábbal nagyon jól kijövünk, de Pattel is sokat egyeztettünk, segített felkészülni a meccsekre" - tette hozzá Delaney Collins.

A keret:

Kapusok: Németh Anikó (MAC Budapest), Révész Zsuzsa (DEAC JA), Szabó Fruzsina (OHA, kanadai)

Hátvédek: Báhiczki-Tóth Boglárka (MAC Budapest), Faggyas Lilla (HKB), Gengeliczky Dorottya (OHA, kanadai), Kiss-Simon Franciska (HKB), Knee Sarah, Koncz Boglárka (MAC Budapest), Mayer Fruzsina (HKB), Németh Bernadett (MAC Budapest), Tóth Enikő (BJA)

Csatárok: Dabasi Réka (Metropolitan Riveters, amerikai), Garát-Gasparics Fanni (Metropolitan Riveters, amerikai), Gondos Tamara (MAC Budapest), Horváth Imola (MAC Budapest), Huszák Alexandra (HKB), Jókai-Szilágyi Kinga (MAC Budapest), Kreisz Emma (Stanstead College, kanada), Metzler Regina (OHA, kanadai), Mozolai Berta (BJA), Pázmándi Zsófia (OHA, kanadai), Rónai Alexandra (MAC Budapest), Strobl Lara (HKB), Szelényi Nina (HKB), Williams Hayley (Dinamo-Neva, orosz)

A stáb

Pat Cortina szövetségi kapitány
Delaney Collins másodedző
Kis András másodedző
Fodor Zoltán másodedző
Budai Krisztián kapusedző
Gallyas Gabriella erőnléti edző
Dénes Veronika rehabilitációs edző
Berkes Brigitta masszőr
Tornyi Gábor felszerelés-menedzser
Jasó Judit csapatvezető
Dr. Kolbenheyer Zsuzsanna szakágvezető
Dr. Módy Tóbiás orvos
Kaposi Dávid sajtó

Az Öt Nemzet Torna programja:

Február 7., 20.00 Magyarország-Szlovákia 7-6

Február 8., 20.00 Szlovákia-Norvégia 3-2 b.u.

Február 9., 16.30 Szlovákia-Franciaország 4-3 b.u.
Február 9., 20.00 Magyarország-Norvégia 3-0

Február 10., 16.30 Szlovákia-Japán 0-10
Február 10., 20.00 Norvégia-Franciaország 2-5

Február 11., 16.30 Magyarország-Franciaország 2-3 h. u.
Február 11., 20.00 Japán-Norvégia 7-0

Február 12., 14.30 Magyarország-Japán 3-4 b.u.

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV