Debrecenben rendezik a jégkorong Tippmix Magyar Kupa négyes döntőjét

2021.04.01. 08:45 |

Az eseményen az Erste ligás DEAC és FTC-Telekom mellett az ICEHL-es Hydro Fehérvár AV19 és a szlovák extraligás DVTK Jegesmedvék vesz részt.

A pandémiás helyzet miatt csupán a szezon végéhez közeledve kerülhet sor az idén a Tippmix Magyar Kupa négyes döntőjére. Ebben az évadban a feszített naptár miatt nem volt mód arra, hogy minden felnőttcsapattal rendelkező jégkorongklub nevezhessen a sorozatba, az MJSZ azonban fontosnak tartotta, hogy a kupahagyomány ne szakadjon meg, és a magyar bázisú nemzetközi bajnokság legjobb eredményt elérő együttesei összemérhessék erejüket a külföldön játszó csapatokkal. Így került a négyes döntőbe a Fehérvár és a Jegesmedvék mellett az egyaránt Erste Liga-elődöntős FTC-Telekom és DEAC. A rendezést utóbbi vállalta, míg a tavaly az extraligás MAC-ot, valamint a döntőben az osztrák pontvadászatban érdekelt Fehérvárt is legyőző zöld-fehérek címvédőként is jogosultak voltak a szereplésre.

Az elődöntőket április 2-án pénteken rendezik, a párosítás sorsolás útján alakult ki: az FTC-Telekom a DEAC-cal küzdhet a fináléért, míg a fehérváriak a miskolciakkal meccselhetnek. Így akár a tavalyi finálé is megismétlődhet, amely a Fradi 6-3-as sikerével ért véget. A bronzmeccsre és a döntőre április 3-án szombaton kerül sor. Az összes mérkőzést közvetíti az M4 Sport, hármat a televízióban tekinthet meg a közönség, míg a bronzmérkőzés online lesz követhető. A jégcsarnokban a koronavírus-helyzet miatt sajnos továbbra sem lehetnek jelen a szurkolók.

A Tippmix Magyar Kupa Final Four pontos menetrendje:

2021. április 2. 12:30 – FTC-Telekom–DEAC (M4 Sport)
2021. április 2. 16:00 – Hydro Fehérvár AV19–DVTK Jegesmedvék (M4 Sport)
2021. április 3. 14:30 – bronzmérkőzés (m4sport.hu)
2021. április 3. 18:00 – döntő (M4 Sport+)