David Levin 4 góllal vezette sikerre a Sportklubot

2024.03.13. 19:59 |

A csíkiak az izraeli csatár vezérletével nyertek 4-3-ra.

A keddi összecsapáshoz képest a hazaiaknál Fodor Csanád, míg a vendégeknél Tóth Gergely nem húzott szerelést. Ott volt viszont a jégen Becze Tihamér, aki még az FTC-Telekom elleni utolsó alapszakasz-mérkőzés után kapott hárommeccses eltiltást, amit elvileg letöltött – kérdés, hogy a szabályok szerint az óvás miatt újra lejátszandó második találkozó beleszámít-e ebbe, azaz letöltötte-e már a büntetését a csíkszeredai csapatkapitány vagy sem.

A 9. percben óriási hibákból szerzett vezetést a BJAHC: támadtak az erdélyiek, de ketten is elengedték a korongot, amire Schlekmann lecsapott és gólig vitte a szólót (0-1). Vorobjov Reiszt tüntette el, övé lett az első kiállítás. A 12. percben emberelőnyből egyenlítettek a székelyek: Láday takarta a kilátást Farkas elől, Levin pedig a rövidbe bombázott (1-1). Mozer azonnal visszavehette volna a vezetést övéinek, kétszer is próbálkozott, O’Connor mindkettőt hárította. Nőtt a feszültség a jégen, a kapu előtti kavarodásokban rendre összekapaszkodtak a játékosok. A 17. percben Schlekmann és Szabó Bence kettő-egyes kontrájánál a visszazáró Részegh Tamás a legjobb ütemben ért bele a passzba, így megóvta kapuját a góltól. A hajrában Reisz újabb emberelőnyt harcolt is és a másodikat is gólra váltották a hazaiak: Levin a saját harmadából megindulva bójaként kerülgette a bekkeket, majd szép csellel a kapust is becsapta. Klasszis megmozdulás volt (2-1).

Gyors székely góllal indult a második felvonás: a 21. percen Sofron lekészítését Levin bombázta a hálóba (3-1). A vízumproblémáit maga mögött tudó kiválóság kevesebb mint tíz perc alatt szerzett klasszikus mesterhármast. Oda-vissza hoki következett, messze nem dőlt még el a mérkőzés. A 27. percben ismét a Sofron-Levin játékkapcsolat hozott gólt; előbbi megtalálta a kapu elé érkező társat, aki belőtte maga és csapata negyedik gólját is (4-1). Kangyal Balázs kapust cserélt, Farkast Kiss váltotta a vasak között. Közel volt az ötödik az erdélyieknek, több százszázalékos ziccert is elhibáztak. A mérkőzés derekán emberelőnybe kerültek a budapestiek, de nem tudták szorosabbá tenni az eredményt. Rohanóssá vált a játék, elengedték a gyeplőt a játékosok. A 36. percben Ravasz került helyzetbe, O’Connor védte a lövést. Levin továbbra is ficánkolt, három ember között tartotta meg a korongot, a visszapassza már pontatlan volt. A dudaszó előtti utolsó percben kontrázott a BJAHC, Tóth Richárd a második hullámban érkező Nagy Krisztiánt játszotta meg, aki pontos lövéssel nyílttá tette a harmadik harmadot (4-2).

Ahogy az várható volt, energikusan kezdte a záró játékrészt a BJAHC. Öt az ötben is felálltak Pozsgaiék, beszorították ellenfelüket. Már csendesedett a nyomás a szeredai kapun, amikor egy eladott koronggal Mozer megiramodott és a jobb oldali bedobókörből köténygólt lőtt O’Connornak (4-3). Ez nem a kapusok napja volt. Új meccs kezdődött a 44. percben, a felzárkózó anyaországiak kerültek lélektani fölénybe. Idegessé vált a Sportklub, rengeteget volt a hiba, a rossz átadás. A kinyíló vendégvédelem a hazaiaknak is nagyobb területet jelentett, de egyik csapat sem tudta gólra váltani a helyzeteit. Az egyik oldalon Culigin volt közel az egyenlítéshez, míg Beczéék egy kontra végén zárhatták volna le a meccset. A végén Kiss kapus is lekorcsolyázott, hat az ötben támadtak a látogatók. Becze korongot lopott, de sem ő, sem Szkacskov nem tudta bevenni az üres kaput. A sajátjukat viszont jól védték székelyek, leperegtek az utolsó másodpercek is és az eredmény nem változott. A Sportklub Csíkszereda sokáig úgy tűnt, sima győzelmet arat, végül a nagyot küzdő BJAHC ellen izgalmas végjátékban vívta ki a győzelmet, amivel összesítésben 2-1-re vezet a párharcban.

SC Csíkszereda–BJAHC 4-3 (2-1, 2-1, 0-1)

Mark LeRose másodedző, Csíkszeredai Sportklub:

"Korán sikerült megszerezni a 4-1-es vezetést, főként David Levinnek köszönhetően, aki kimagaslóan játszott. Az emberi természetből fakad, hogy leveszed picit a lábad a gázpedálról, mikor háromgólos vezetés birtokába kerülsz, és így jobban kell figyelni a védekezésre, mint amennyire amúgy szükség volna rá. Nekik sikerült a második harmadban egy kései gólt szerezniük, és ez felélesztette bennük a reményt. Kihívás volt ezután megtartani az eredményt, a széria során ez az első alkalom, hogy az egyik csapat háromgólos előnyre tesz szert. Aztán mégis csak egygólos külöbség lett belőle. Ez a negyedik és ötödik helyezett csapatok csatája, így mindenik mérkőzés kemény. Tegnap nem voltunk elégedettek az emberhátrányos védekezésünkkel, ma azonban sikerült kivédekeznünk mindkét ilyen helyzetet, és az emberelőnyök során is sikerült mindkét lehetőséget kihasználnunk. Nagyon jó érzés megnyerni egy speciálisjáték-párbajt. Most pihenünk kicsit, Budapest felé vesszük az irányt, és tovább küzdünk."

Kangyal Balázs vezetőedző, BJAHC:

"Nehéz egy vesztes mérkőzés után büszkének lenni, de azt hiszem, ma az lehetek - nem magamra, hanem a srácokra. 4-1-nél egy 18 éves, saját nevelésű kapust tettünk be, mert így kívánta a helyzet, és elképesztően jól védett utána. Nekünk ez a legfontosabb, hogy a fiatal magyar játékosok tudjanak fejlődni, és ő például nagyon nagyot lépett ma előre. A többiek sem adták fel, küzdöttek végig. Megvolt a sansz, hogy egyenlítsünk a végén. Azt kell mondanom, hogy ezért jó edzőnek lenni, ezért érdemes ennyit dolgozni ezekkel a fiúkkal, mert ilyen pillanatokban lehet részünk. Nem szabad elfelejteni, hogy az ellenfelünknél komoly játékosok nem tudnak beöltözni azért, mert túlvannak az 56 ponton. Mi épp, hogy átléptük a 36-os minimumot, tehát majdnemhogy nem tudtunk volna játszani, ha egy ember kiesik, nem értük volna azt a pontértéket, ami a minimum követelmény a ligában. Ez azért sok mindent elmond. Olyan meccsek pedig akadnak, amikor egy más kaliberű játékos egyedül eldönt egy meccset, ahogyan azt Levin tette a négy góljával. Nyilván ez egy anyagi kérdés is valahol. Nekünk pedig fel kell nőnünk a feladathoz, és hasonló srácokat kell neveljünk az utánpótlásból. Megyünk tovább!"