Dánia ellen kezdünk a vb-n

2023.05.13. 12:15 |

A magyar válogatott története harmadik A csoportos világbajnokságán szerepel. Tamperében Dánia lesz az első ellenfél, több száz magyar szurkoló előtt.

Olyan tett Kevin Constantine, amit ritkán szokott: lemondta a taktikai megbeszélést péntek este. A magyar válogatott szövetségi kapitánya ugyanis úgy ítélte meg, hogy a játékosok készen állnak a rajtra, köszönhetően annak a rengeteg munkának, amit az elmúlt hetekben elvégeztek. A keret a szerdai utazás után csütörtökön és pénteken is nagyjából egy órát edzett a Nokia Arena alagsorában található gyakorló pályán – a fő jégre csak szombaton reggel, egy átmozgató edzésen léphettek a játékosok. A szakmai stáb azonban ebben is a pozitívumokat találta meg, és motiváló erőként használta fel: lehet, hogy most a magyaroké a legrosszabb helyen lévő öltöző, és nem edzhetnek ott, ahol a többiek, de bizonyítsák be, hogy itt a helyük az elitben, és jövőre már más lesz a rangsor. Az edzéseken néhány játékhelyzet mellett az emberelőnyt és -hátrányt is kiemelten gyakorolta a keret. Hári János kisebb megfázás miatt pénteken nem edzett, de szombatra meggyógyult.

A csapat pénteken este megnézte a Nemzet aranyai című filmet, a vízilabda-válogatottról szóló mozit sok nevetés kísérte és még jobban feltüzelheti a játékosokat a rajtra.

Az első meccsen Dánia lesz az ellenfél. A dánok 2002 óta tagjai az elitnek, éppen Magyarországon jutottak fel. Tavaly a negyeddöntőbe jutásról kevéssel maradtak le. Mostani keretük többsége a svéd élvonalban játszik, de van légiósok az ICEHL-ben is. Patrick Russell Galló Vilmos csapattársa a Linköpingben.

A vb-program

Május 13., 15.20, Magyarország-Dánia 
Május 14., 11.20, Magyarország-Egyesült Államok
Május 16., 19.20, Magyarország-Franciaország
Május 18., 15.20, Magyarország-Svédország
Május 19., 15.20, Magyarország-Finnország
Május 21., 15.20 Magyarország-Németország 
Május 22., 19.20 Magyarország-Ausztria 


A keret 

Kapusok: Arany Gergely (FTC-Telekom), Bálizs Bence (JKH GKS Jastrzabie, lengyel), Horváth Dominik (Hydro Fehérvár AV19),

Hátvédek: Fejes Nándor (Gyergyói HK), Garát Zsombor (BJA), Hadobás Zétény (Västeras, svéd), Horváth Milán (Hydro Fehérvár AV19), Kiss Roland (DVTK Jegesmedvék), Pozsgai Tamás (BJA), Stipsicz Bence (Hydro Fehérvár AV19), Szabó Bence (BJA), Szirányi Bence (DVTK Jegesmedvék)

Csatárok: Bartalis István (Hydro Fehérvár AV19), Csányi Karol (Zvolen, szlovák), Erdély Csanád (Hydro Fehérvár AV19), Galló Vilmos (Linköping, svéd), Hári János (Hydro Fehérvár AV19), Kóger Dániel (Corona Brasov, romániai), Nagy Gergő (FTC-Telekom), Nagy Krisztián (BJA), Papp Kristóf (Northern Michigan University, amerikai), Sebők Balázs (Ilves, finn), Sofron István (Csíkszereda), Terbócs István (Hydro Fehérvár AV19), Vincze Péter (Gyergyói HK)

A stáb

Kevin Constantine szövetségi kapitány
Fodor Szabolcs másodedző
Kiss Dávid másodedző
Szilassy Zoltán másodedző
Jukka Kontsas kapusedző
Dr. Rybaltovszki Henrik csapatorvos
Puskás Sándor erőnléti edző
Antal Dénes fizioterapeuta
Babik János fizioterapeuta
Nagy József felszerelés-menedzser
Tornyi Gábor felszerelés-menedzser
Závodszky Szabolcs technikai koordinátor
Szilágyi Levente csapatvezető
Don MacAdam sportigazgató
Végh Benedek férfi szakági vezető
Kaposi Dávid sajtó
Vörös Dávid fotó
Madarász Milán videó

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV