Dánia ellen kezd a női válogatott Amiens-ben

2022.12.15. 09:52 |

Újabb erős tornán szerepel a magyar együttes.

A szerda késő délutáni megérkezés és kipakolás után rögtön megtartotta első edzését a magyar női válogatott az amiens-i Coliseumban. Az egyórás gyakorláson jól mozogtak a játékosok, az edzők elégedettek voltak a látottakkal. Csütörtökön délután pedig már kezdődik is a négycsapatos torna, amelyen a mieinkkel együtt három A csoportos válogatott is szerepel.

Az első ellenfél Dánia lesz. A két együttes legutóbb az augusztusi világbajnokságon találkozott, akkor a dánok 1-0-ra nyertek, úgy, hogy a mieinknek háromszor több lövésük volt, a csoportkör végén aztán mégis a magyarok örülhetettek, hiszen továbbjutottak, a házigazda viszont kiesett. Az elmúlt években rendszeresen játszik egymással a két csapat, szinte mindig szoros eredménnyel.

Amiens-be nem tudott a csapattal tartani klubkötelezettsége miatt Pat Cortina szövetségi kapitány, valamint a keretből Kiss-Simon Franciska.

„Jól sikerült a magyarországi edzőtábor, és az első itteni edzés is, lemozogtuk a rozsdát a lábakról az utazás után. A lányok izgatottan várják a tornát. Jó lehetőség lesz megnézni, hogy a játékosok meccshelyzetben hogyan teljesítenek. Természetesen jó eredményt szeretnénk elérni most is, de fontos a nagyobb kép is, a fejlődés elemei és az, hogy bizonyos helyzetekben mit nyújtanak. Most nyomás alatt hibázhatnak, de fontos, hogy tanuljanak belőle. Építeni akarunk a novemberi élményekre, jó lenne ott folytatni, ahol abbahagytuk. Most van néhány új játékos a keretben, de jelentős változásokra nem készülünk, ugyanúgy magyar szívvel, keményen küzdve akarunk játszani. Most Pat nem tud velünk lenni, az edzők között szétosztjuk a feladatokat, és mindenki szívesen vállal többet. Természetesen ő is figyeli a meccseket” – mondta Delaney Collins másodedző.

A program:

December 15., 16.30 Magyarország-Dánia
December 16., 16.30 Magyarország-Japán
December 17., 20.00 Magyarország-Franciaország

A keret

Kapusok: Németh Anikó (MAC Budapest), Révész Zsuzsa (Debreceni HK)
Hátvédek: Faggyas Lilla (HKB), Fecske Maja (MAC Budapest), Knee Sarah (klub nélküli), Márton Adél (OHA, kanadai), Mayer Fruzsina (HKB), Németh Bernadett (MAC Budapest), Odnoga Lotti (University of St.Thomas, amerikai), Tóth Enikő (BJA)
Csatárok: Gondos Tamara (MAC Budapest), Horváth Imola (MAC Budapest), Jókai-Szilágyi Kinga (MAC Budapest), Józsa Orsolya (MAC Budapest), Márton Luca (OHA, kanadai), Metzler Regina (OHA, kanadai), Mozolai Berta (BJA), Pázmándi Zsófia (OHA, kanadai), Rónai Alexandra (MAC Budapest), Seregély Míra (University of Maine, amerikai), Strobl Lara (HKB), Szamosfalvi Petra (HKB), Szelényi Nina (HKB), Williams Hayley (Dinamo Neva, orosz)

A stáb

Pat Cortina Szövetségi kapitány
Delaney Collins Edző
Kis András Edző
Fodor Zoltán Edző
Budai Krisztián Kapusedző
Gallyas Gabriella Erőnléti edző
Berkes Brigitta Sportmasszőr
Jasó Judit Csapatvezető
Dénes Veronika Rehabilitációs edző
Tornyi Gábor Felszerelés-menedzser
Kaposi Dávid Sajtó
dr. Kolbenheyer Zsuzsanna Női szakági vezető
Dr. Módy Tóbiás Csapatorvos

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV