Csehország volt jobb az első meccsen

2020.12.18. 19:44 |

A magyar női válogatott 5-0-ra kikapott a szintén A csoportos házigazdáktól Litomericében.

Az évek óta stabilan A csoportos, a keretben összesen 17 svédországi, oroszországi vagy tengerentúli légióst behívó Csehország vendége volt a magyar női válogatott Litomericében. Ez volt Tomas Pacina első meccse a cseh válogatott élén.

Az első lövés a cseheké volt, de a védők blokkolni tudtak. Egy perc után emberhátrányba került a magyar válogatott, Pintér Lili kapott büntetést, de sikerült gond nélkül átvészelni a két percet. Ahogy letelt a kiállítás, a csehek fogyatkoztak meg, ám a mieink sem tudták kihasználni a fórt. A hazaiak próbálkoztak többször, és a 9. percben előnybe is kerültek: Hymlárova lőtt a kapuba egy igazítás után (1-0). Kiss Andrea volt a következő kiállított, ezt az előnyt már jobban megnyomták a csehek, de Németh Anikó és a védelem állta a rohamokat. Gasparics Fanninak volt egy veszélyes lövése, majd a 15. percben aztán Cajanova növelte a különbséget, a bedobókör széléről bombázott a kapuba (2-0). A csehektől Skrdlova kapott büntetést, és a fórt megnyomták a magyarok, Gasparics járt legközelebb a szépítéshez. Sokáig nem játszottak öt az öt ellen a csapatok, mert a harmad hajrájában Pázmándi Zsófiának kellett leülnie, de ezt a kiállítást is sikerült kivédekezni.

A második felvonásból fél perc telt el, amikor Kiss-Simon Franciska is két percet kapott, és a hátrány alatt Pintér Lili veszélyeztetett. Ahogy letelt a büntetés, belőtték a harmadikat a csehek: Vanisova gyötört be egy kipattanót (3-0). A magyar kapura a felperdülő, megpattanó korongok is veszélyesek voltak, de Németh jól reagált ezekre. A 28. percben ismét Kiss Andrea kapott két percet, ám a jó letámadásnak köszönhetően nem tudtak veszélyes helyzetet kialakítani a hazaiak. A mieink ebben a szakaszban nem jutottak el komoly lövésig, majd a cseh csapat a 36. percben ismét betalált: Cajanova lőtt be biztos kézzel egy visszatett korongot (4-0). A magyarok az utolsó percben letáboroztak az ellenfél kapujánál, majd fórba is kerültek, de a hazai bekkek jól dolgoztak.

Az áthúzódó emberelőnyben Seregély Míra próbálkozott, Peslarova védett. A folytatásban is főleg a csehek akarata érvényesült, de a magyar csapat jól védekezett, Sarah Knee kiállítása alatt is. Gasparics indult meg egyszer veszélyesen, de a középre tett passz nem talált társat, majd Kiss lövése majdnem egy hazai ütőről hullott a kapuba. Az 53. percben Rónai Alexandra kapott kiállítást, de a védekezés stabil volt, míg Gasparics szemfülesen korongot szerzett, végigvitte, ám a kapus jól zárta a szöget. Öt másodperc volt hátra a büntetésből, amikor egy lendületes akciót góllal fejeztek be a csehek: Hymlarova lőtte ki a felső sarkot (5-0). A hajrában a magyar csapat is fórban támadhatott, és volt is dolga Peslarovának, de a szépítő gól nem jött össze.

Hamarosan lehet javítani, mert szombaton 13.15-kor ismét találkozik a két csapat.

Lisa Haley szövetségi kapitány: „A harmadik harmadban játszottunk a legjobban, akkor vigyáztunk a legjobban a korongra és akkor voltunk a legközelebb a csehekhez. Örülök, hogy ilyen meccseket tudunk játszani és megtapasztalhatják a lányok ezt a szintet. Számunkra a tanulás a legfontosabb, és most voltak olyan elemek, amikre lehet építeni. Remélem, szombaton tovább tudunk fejlődni.”

A magyar válogatott összeállítása:

Kiss A., Rónai, Pázmándi
Seregély, Pintér L., Gowie
Jókai-Szilágyi K., Kreisz, Gasparics
Pintér H., Horváth I., Szick

Mayer, Kiss-Simon
Odnoga, Knee
Szamosfalvi, Németh B.
Pártos

Németh A. (Tóth Zs.)

A program

December 18., péntek 17.30 Csehország-Magyarország 5-0
December 19., szombat 13.15 Csehország-Magyarország

A keret

Németh Anikó GK MAC Budapest
Révész Zsuzsa GK Debreceni HK
Tóth Zsófia GK KMH Budapest
Kiss-Simon Franciska D KMH Budapest
Knee Sarah D KMH Budapest
Mayer Fruzsina D KMH Budapest
Németh Bernadett D MAC Budapest
Odnoga Lotti D Dartmouth College (USA) / MAC Budapest
Pártos Réka D MAC Budapest
Gasparics Fanni F MAC Budapest
Gowie Alexandra F MAC Budapest
Horváth Imola F MAC Budapest
Jókai-Szilágyi Kinga F Vienna Sabres (AUT)
Kiss Andrea F MAC Budapest
Kreisz Emma F MAC Budapest / Stanstead College (CAN)
Pázmándi Zsófia F MAC Budapest
Pintér Hanna F SDE Stockholm (SWE)
Pintér Lili F SDE Stockholm (SWE)
Rónai Alexandra F MAC Budapest
Seregély Míra F MAC Budapest / OHA (CAN)
Szamosfalvi Petra F KMH Budapest
Szick Dorka F KMH Budapest

A stáb

Lisa Haley Head Coach / Szövetségi kapitány
Mika Väärälä Coach / Edző
Kis András Coach / Edző
Budai Krisztián Goalie Coach / Kapusedző
Ács Ferenc S&CC / Erőnléti edző
Tornyi Gábor Equipment manager / Felszerelés menedzser
Dénes Veronika Physiotherapist / Rehabilitációs edző
Mondl Viktória Sport massage therapist/ Sport masszőr
Jasó Judit Team Manager / Csapatvezető
Dr. Széplaki Attila Team doctor / Csapatorvos
Nagy István/Soós Judit Sportpszichológus /sport psychologist
Kaposi Dávid Press / Sajtó

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV