Budapesten lesz a juniorok divízió 1/A vb-je

2023.05.26. 14:10 |

Olimpiai selejtezőt is rendezne Magyarország.

Több világbajnokság helyszínéről is döntöttek a nemzetközi szövetség tamperei kongresszusán. A férfiválogatott jövő tavasszal az olaszországi Bolzanóban kísérelheti meg kiharcolni a visszajutást az elitbe, itt rendezik ugyanis a divízió 1/A vb-t. A tervezett időpont április 28–május 4., az ellenfél pedig az olasz, a szlovén, a japán, a dél-koreai és a román együttes lesz.

Magyarország lehet a házigazdája a férfiak olimpiai kvalifikációs csoportjának jövő februárjában. A rendező a szabályok szerint a legmagasabban rangsorolt csapat lehet – ha ez valóban a magyar csapat lesz, akkor az MJSZ  meg kívánja szervezni a négyes tornát. Egyelőre Japán és Litvánia számít ellenfélnek.

A 2027-es A csoportos vb-t Németország rendezheti, mivel a szavazáson megelőzte Kazahsztánt. Az már korábban eldőlt, hogy jövőre Csehország, 2025-ben Stockholm és Herning, 2026-ban pedig Svájc látja vendégül az elitet.

A 2024-es női divízió 1/A helyszínéről majd októberben dönt az IIHF. Az idei tornát csak augusztusban rendezik a kínai Sencsenben. Ha a kínai válogatott nem jut fel vagy nem esik ki, akkor a jövő évi vb-t is Kínában tartják.

A kongresszuson döntöttek arról is, hogy 2023 decemberében Budapesten rendezik meg az U20-asok divízió 1/A vb-jét. A magyar pályázat Klagenfurtot előzte meg nagy többséggel. A torna a Tüskecsarnokban lesz december 10. és 16. között. A magyar csapat ebben a szezonban a negyedik lett, története során először maradt bent a második vonalban. Hazai pályán majd a kazah, a francia, a dán, az osztrák és a japán válogatott lesz az ellenfél.

A férfi és a női U18-asok divízió 1/A vb-jének helyszínéről most nem döntöttek, majd októberben választják ki a házigazdát.

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV