Bővül az Andersen Liga mezőnye

2023.09.15. 12:00 |

A sikeres első szezon után még nagyobb izgalom várható a másodosztályú jégkorong-bajnokságban.

Egyöntetű vélemény, hogy jól sikerült az újjászervezett másodosztályú jégkorong-bajnokság, az Andersen Liga első idénye: az alapszakaszban a mérkőzéseken átlagban 9,2 gól esett, a rájátszás pedig kiélezett küzdelmet hozott, amit mutat az is, hogy a végső győztes MAC Ikonok a harmadik, a Worm Angels pedig az ötödik helyéről jutott a fináléba. Sokszor megtöltötték a nézők a Lehel HC csarnokát, a győri bronzmérkőzésre pedig több százan látogattak ki. Turbucz Martin a Szeged színeiben kezdte az idényt, de a gólerős csatárt a télen szerződtette a későbbi magyar bajnok és Erste Liga-döntős FTC-Telekom, és az ő példáját követi most Szeles Martin, aki egy ETO-s év után a DEAC-ban védhet újra az Erste Ligában.

A liga új, 2023-2024-es szezonjára tizenegy csapat nevezett, és a bajnokság névadó szponzora a magyar tanácsadói piac egyik kiemelt szereplője, az Andersen marad. Az előző idényben is szereplő kilenc együtteshez – Dél-Budai HC, DAB-ASP, FTC-Telekom, Goodwill Pharma Szeged, Lehel HC, MAC Ikonok, Sportországi Cápák, UNI Győr ETO HC, Worm Angels – további kettő csatlakozik, az Óbudai Hockey Academy, valamint a Vasas SC.

„Az első szezon egyértelműen meghaladta a várakozásainkat mind a játék színvonala, mind a lebonyolítás professzionalizmusa tekintetében. Tavaly egyéves szerződést kötöttünk a ligával, de egy pillanatig sem volt kétséges, hogy folytatni szeretnénk a megkezdett munkát. A legfontosabb célunk egy évvel ezelőtt az volt, hogy így vagy úgy, de végre induljon el egy szakmailag megalapozottabb másodosztály. Ezt egyértelműen teljesítettük, és öröm látni, hogy a második szezon kezdetén új csapatok csatlakoznak a kezdeményezéshez. Továbbra is arra törekszünk, hogy szilárd hátországot biztosítsunk a magyar jégkorongsport élvonalának, és egyfajta védőpajzsként szolgáljunk azoknak a tehetséges játékosoknak, akiknek valamiért épp nincs lehetőségük bizonyítani az Erste Ligában” – mondta Radnai Károly, az Andersen ügyvezető partnere. 

Az Andersen Liga első fordulóját október 7-én rendezik, az alapszakasz 20 forduló után március elején zárul. A tervek szerint a legtöbb játéknapot szombaton tartják. A rájátszásba az alapszakasz első nyolc helyezettje jut, a párosítás a helyezések alapján dől el. A negyeddöntő és az elődöntő két-két győztes mérkőzésig tart, a fináléban viszont már három találkozót kell nyerni.

A bajnokság hamarosan saját Facebook-oldalt is kap.

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV