Bolzano otthon tartotta a három pontot

2016.11.21. 21:24 |

Csütörtökön késő este Olaszországba indult a Hokiklub Budapest EWHL csapata, hogy több, mint 800 km-t utazva a listavezető otthonában léphessen pályára. A mérkőzésre szombaton délután a bolzanoi PalaOnda arénában került sor, amely EV Bozen Eagles csapatának otthona. Izgalmas, gólgazdag, küzdős mérkőzésen végül az olaszok nyertek 6-3-ra - számol be a budapesti klub.

Az első harmadban A Hokiklub Budapest szerezte meg a vezetést, Averi Nooren góljához Horváth Dominika és Esther Kantor adta a gólpasszt. Az állás a játékrész végéig változatlan maradt.

A huszonötödik percben a hazaiaknak sikerült kiegyenlíteniük, ám a harmincadik percben ismét a budapestiek kerültek előnybe, Dabasi Réka góljával már 2-1 volt az állás a vendégeknek. Ezt követően a bolzanoi együttes tudta a helyzeteit jobban kihasználni és a középső játékrész vége előtt két gólt is szerezve megfordították az állást 3-2-re.

A harmadik harmadban egy látványos akciót követően ismét sikerült kiegyenlíteni a Hokiklub Budapestnek, Esther Kantor lőtte be a pakkot Horváth Dominika asszisztjából az olasz kapuba. A negyvenhetedik percben azonban ismét átvette a vezetést 4-3-ra a Bozen, majd a budapesti Grkovic Jelena két perces kiállítása miatt kialakuló emberelőnyös helyzetet is kihasználta a hazai csapat, két gólra növelve ezzel a különbséget a két csapat között. A mérkőzés vége előtt még egy olasz találat esett, beállítva ezzel a 6-3-as végeredményt.

A Bozen csapata a mérkőzés után díjazta a csapatok legjobb játékosait, a Hokiklub Budapestből Holzer Bernadett kapta ezt az elismerést.

A mérkőzés után a Hokiklub Budapest újra buszra szállt, hogy Salzburg felé vegyék az irányt, ahol másnap reggel 7.45-ös korongbedobással a Salzburg Eagles vendégeként játszottak. A hosszú buszút, a kevés alvás, a korai kezdés, valamint az előző esti vereség egy percig sem látszott meg a lányok játékán. Végig uralva a mérkőzést, hatalmas tempót diktálva ellenfelüknek 3-1 arányban megnyerték a mérkőzést.

Rögtön az első harmad első percében Holzer Bernadett és Dabasi Réka átadásaiból Horváth Tiffany megszerezte a vezetést a Hokiklub Budapestnek, majd a negyedik percben Averi Nooren pattintotta be a korongot a hazaiak kapujába Tóth Enikő és Esther Kantor passzaiból. Az állás így 2-0 volt a budapestieknek.

A második harmadban a hazaiak több látványos akcióval próbálkoztak faragni hátrányukból, ám a Hokiklub játékosai remekül kivédekezték a támadásokat. A játékrész gól nélkül zárult, így a mérkőzés utolsó „felvonása” 2-0-s magyar vezetéssel kezdődhetett.

Habár az ötvenhetedik percben a Salzburg csapatának sikerült szépítenie 2-1-re, a vendégek emberelőnybe kerültek egy osztrák kiállítást követően, amit tökéletesen kihasználva újabb gólt tudtak szerezni. A mérkőzés végét jelző dudaszó előtt mindössze kilenc másodperccel Dabasi Réka szerezte meg a pakkot, amit tovább passzolt Kantor-nak, aki magabiztosan lőtte be az üres kapuba a korongot. A Hokiklub Budapest így 3-1 arányban győzött a Salzburg Eagles ellen.

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV