Bő keret a női U18-as vb-re

2022.12.30. 08:00 |

A női ifjúsági együttes 27 játékossal gyakorol a ritteni Divízió 1/A világbajnokságra.

Január 2-án, hétfőn a Tüskecsarnokban kezdi meg a közvetlen felkészülést a Divízió 1/A világbajnokságra a női U18-as válogatott. A csapat az itthoni edzések és a keretszűkítés után 5-én utazik el az olaszországi Rittenbe, a torna helyszínére. A mieink még egy felkészülési mérkőzést játszanak a házigazda ellen 7-én, a vb pedig 9-én rajtol.

A szakmai stáb négy kapust, nyolc hátvédet és 15 csatárt hívott be. A keretből nyolcan már a felnőttválogatottban is szerepet kaptak.

A magyar együttes a 2022-es, hazai rendezésű vb-n a negyedik helyen végzett. Az elitből a németek estek ki, a Divízió 1/B-ből pedig Ausztria jutott fel.

A program

Január 9., 16.30 Magyarország-Franciaország
Január 10., 13.00 Magyarország-Németország
Január 12., 20.00 Magyarország-Norvégia
Január 13., 20.00 Magyarország-Ausztria
Január 15., 16.30 Magyarország-Olaszország

A keret

Kapusok: Bogáti Bianka (HKB), Milibák Helga (BJA), Révész Zsuzsa (DHK), Takács Noémi Zoé (MAC Budapest)

Hátvédek: Báhiczki-Tóth Boglárka (MAC Budapest), Chlepkó Zsófia (HTI, kanadai), Gábor Imelda (BJA), Koncz Boglárka (MAC Budapest), Kornyilov Anna (BJA), Szabó Bonita (Dornbirn, osztrák), Tóth Flóra (Győri NEMAK ETO HC), Véghelyi Dóra (OHA, kanadai)

Csatárok: Gergely Dalma (BJA), Gondos Tamara (MAC Budapest), Horváth Maja (BJA), Imets Mercédesz (BJA), Kárpáti Karina (MAC Budapest), Kolozsvári Angelika (BJA), Kovács Mercédesz (BJA), Metzler Regina (OHA, kanadai), Milibák Gréta (BJA), Mozolai Berta (BJA), Pásztor Flóra Hanga (BJA), Polónyi Petra (Vasas), Simon Viktória (Sportország), Torontáli Anna (BJA), Weiler Krisztina (MAC Budapest)

A stáb

Bedő Botond szövetségi edző
Pukli Máté másodedző
Pillok Martin másodedző
Zaka Norbert kapusedző
Kozák Attila erőnléti edző
Gallyas Gabriella rehabilitációs edző
Major Tekla felszerelés-menedzser
Jasó Judit csapatvezető
Dr. Kolbenheyer Zsuzsanna női szakági vezető
Kaposi Dávid sajtó

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV