Bécsben is legyőztük az osztrákokat

2018.04.05. 20:05 |
A székesfehérvári hosszabbításos, 4–3-as győzelem után a magyar és az osztrák válogatott csütörtökön Bécsben mérkőzött meg egymással felkészülési mérkőzésen.

Jarmo Tolvanen és szakmai stábja ezúttal Duschek Dávidnak adott lehetőséget a bizonyításra a kapuban, a kispadon Rajna Miklós várt a bevetésre. A szerdai meccsen kimaradó Odnoga Mátyás, Szaller Márk és Léránt René ezúttal bekerült a keretbe, így Szaller és Léránt személyében két újoncot is avattunk. Kocsis Ferenc, Reisz Áron és Szabó Bence most csak a lelátón kapott helyet.

Első harmad

Az első harmad elején úgy tűnt, mindkét csapat arra vár, hogy a másik kezdeményezzen, arra alapozva, amit a tegnap esti meccsen tapasztaltak. A felek egyaránt lőttek kapura, de igazán veszélyes helyzet nem alakult ki. Duschek Dávidnak azért néhányszor akadt dolga, de a védők emberhátrányban is jól dolgoztak előtte. Két perccel a játékrész vége előtt Szabó Bence lőtte be a korongot távolról a kapu elé, éppen Sofron Istvánhoz, aki közelről nem hibázott, így a szünetre 1–0-s magyar vezetéssel mentek a csapatok. 

Második harmad

Erősen kezdte a második harmadot a magyar válogatott, miután többször is betört az osztrákok védekező harmadába. Az ellenfél előtt is adódtak lehetőségek, különösen emberelőnyben, de Duschek továbbra is remekül védett. A 34. percben aztán megduplázta előnyét Jarmo Tolvanen együttese: Hári János lőtt kapura, de David Madlener védett, a kipattanó azonban Németh Attila elé került, aki eltette a korongot a kapus mellett, megszerezve ezzel első gólját a válogatottban.

Három perccel később az osztrákok szépítettek, Dennis Sticha lőtt közelről, Duschek már nem tudott a korong útjába állni. De egy perc sem telt el, amikor Odnoga Mátyás a védők közül kiugró Némethhez passzolt, aki egyedül vihette a kapura a pakkot, és a kapus lábai között a hálóba lőtt. Így a harmadik harmad előtt 3–1-re vezettek a mieink.

Harmadik harmad 

A harmadik harmad elején a magyar csapat dominált, igaz, Duscheknek is kellett védenie néhányat. Nem beszélve arról a helyzetről, amit az osztrákok az utolsó tíz perc kezdetén emberelőnyben alakítottak ki, kapusunk ugyanis a mammuttal szinte már a gólvonalról rúgta ki a korongot és a kipattanó utáni lövésnek is az útjába állt. 

Öt perccel a meccs vége előtt emberelőnybe kerültünk, de helyzetet nem tudtunk kialakítani. Az utolsó egy percet Odnoga Mátyás kiállítása miatt emberhátrányban játszottuk le, az osztrákok időt is kértek, lehozták a kapusukat, így a hat a négy ellen támadtak. A hálót azonban csak oldalról sikerüt megzörgetniük. 

A budapesti divízió 1/A csoportos világbajnokságra készülő magyar válogatott így 3–1-re nyert Bécsben. Csapatunkból a mérkőzés legjobbjának a duplázó Németh Attilát választották.

Jarmo Tolvanen, a magyar válogatott szövetségi kapitánya: Az első harmadban jobban játszottak az osztrákok, domináltak, de mi remekül védekeztünk a kapu előtt és a semleges harmadban is. Ezért hiába lőttek sokat a kapunkra, igazi veszélyt nem jelentettek rá. A vezetés birtokában a második harmadra sokkal erősebben jöttünk ki, helyzeteket alakítottunk ki, gólokat lőttünk, nagyon pozitív benyomásokat kaptam erről a játékrészről. A szerdai meccsen hasonló volt a sziutáció, két góllal vezettünk, de leadtuk az előnyünket. Most azonban sokkal okosabban játszottunk, a megbeszéltek szerint tartottuk az előnyünket. Boldog vagyok, remek volt ma a csapatmunka. 

Roger Bader, az osztrák válogatott szövetségi kapitánya: Jól kezdtük a mérkőzést, az első harmad után nekünk kellett volna vezetni. Ha ez így történik, akkor akár esélyünk is lett volna a végső győzelemre. A meccs végére azért a magyar csapat fizikálisan fölénk nőtt. Örülök annak, hogy fiatal játékosokat küldhettem a jégre, a gólunkat szerző Dennis Sticha is mindössze 19 éves. 

Németh Attila, a magyar válogatott csatára: Miután szerdán is játszottunk már az osztrákokkal, így a mai meccs nagyon fárasztó volt. A lábak nem úgy mentek az első harmbadban, ahogy kellett volna, ez látszott a teljesítményünkön is. De szerencsére előnybe kerültünk az első harmadban és onnan fokozatosan a saját játékunkat játszottuk. A második harmad kifejezetten jól sikerült, a harmadikban pedig nem engedtük, hogy az ellenfelünk visszajöjjön a meccsbe, úgy, mint a székesfehérvári találkozón. Mentálisan erősek voltunk, mindenki jól teljesített. Az első gólomat kipattanóból lőttem, a másodiknál pedig a védő a védekező harmadban rátette a korongot a palánkra, Odnoga Matyi bevállalt egy kemény ütközést, és így szólóban el tudtam menni, megcsináltam a cselt és szerencsére a kapuban kötött ki a korong. 

Szaller Márk, a magyar válogatott védője: Óriási élmény volt bemutatkozni a felnőttválogatottban, köszönöm a stábnak, hogy bizalmat szavazott nekem, igyekeztem élni vele. Talán az első cseréknél még volt bennem izgalom, egy egészséges drukk, de fokozatosan belejöttem. Annyiból még könnyebb volt a helyzet, hogy nem volt ismeretlen a pálya, így jobban felvettem a tempót, egyszerűbben szoktam hozzá a közeghez. Az külön öröm, hogy győztes meccsen debütálhattam. 

Nagy Gergő, a magyar válogatott csatára: A jetlaget talán mára már leküzdöttem, jobban éreztem magam, viszont a kezek és a lábak még rozsdásak, úgyhogy még regenerálódnom kell. A sorunk egy-két edzésen tudott csak együtt gyakorolni, ahhoz képest eléggé jól muzsikáltunk, hiszen a tegnapi és a mai meccsen is szereztünk gólt. De lesz ez még jobb is. 

A sorok Ausztria ellen:

Kóger, Hári, Erdély
Sofron, Sarauer, Nagy G.
Benk, Sebők, Sárpátki
Odnoga, Léránt, Németh

Stipsicz, Szabó D.
Wehrs, Nagy N.
Szirányi, Kiss
Szaller, Varga

Duschek (Rajna)

A további program

2018. április 11., szerda: Szlovénia-Magyarország (Bled)
2018. április 13., péntek, 19:00: Magyarország-Japán (Miskolc)
2018. április 18., szerda, 17:30: Magyarország-Ukrajna (Vasas Jégcentrum)

A keret

Név Poszt Klub
Duschek Dávid G Dunaújvárosi Acélbikák
Rajna Miklós G Fehérvár AV19
     
Kiss Dániel D UTE
Léránt René D Dunaújvárosi Acélbikák
Nagy Nilan D UTE
Stipsicz Bence D Fehérvár AV19
Szabó Bence D Fehérvár AV19
Szabó Dániel D Fehérvár AV19
Szaller Márk D Fehérvár AV19
Szirányi Bence D Fehérvár AV19
Varga Arnold D UTE
Wehrs Kevin D HC TWK Innsbruck (AUT)
     
Benk András F UTE
Erdély Csanád F Fehérvár AV19
Hári János F Fehérvár AV19
Kocsis Ferenc F Fehérvár AV19
Kóger Dániel F Fehérvár AV19
Nagy Gergő F Quad City (USA)
Németh Attila F Ferencvárosi TC
Odnoga Mátyás F Dunaújvárosi Acélbikák
Reisz Áron F Fehérvár AV19
Sarauer Andrew F Villach (AUT)
Sárpátki Tamás F Fehérvár AV19
Sebők Balázs F KalPa (FIN)
Sofron István F Villach

Gyerehokizni

Válogatott termékek