Beavatták Kovács Zoltánt a Hírességek Csarnokába

2022.11.12. 10:30 |

Az MJSZ szakmai alelnöke a Japán elleni mérkőzés előtt hivatalosan is bekerült a Magyar Jégkorong Hírességek Csarnokába.

Kovács Zoltán 1962-ben született Budapesten, 1972-ben kezdett el jégkorongozni a KSI-ben. Egy-egy világbajnokságon tagja volt az ifjúsági és a juniorválogatottaknak, felnőttként a Ferencvárossal kétszer lett magyar bajnok, pályafutását Dunaújvárosban fejezte be. Már 1984-től edzősködött, másfél évtizedet töltött a Fradinál, ahol játékosa volt többek között Szuper Levente, Budai Krisztián, Majoross Gergely, Fodor Szabolcs és Fekete Dániel. 2000 és 2008 között a MAC utánpótlásában olyanokkal dolgozott együtt, mint Sebők Balázs és Nagy Krisztián.

1994-ben csatlakozott a magyar szövetséghez titkárként, 1998-tól pedig 19 éven át főtitkár volt. Jelenleg az MJSZ szakmai alelnöke, a grassroots program vezetője. Sok hazai világbajnokság és torna megrendezésében vállalt fontos szerepet, valamint a világelithez tartozó válogatottakat csábított hazánkba. Az IIHF-ben az utánpótlás-bizottság, majd a jégpálya-bizottság tagjaként dolgozott. Megkapta a nemzetközi szövetség Paul Loicq-díját, ezzel bekerült az IIHF Hírességek Csarnokába. 

A sportág egyik legkedvesebb, legsegítőkészebb alakját mindenki ismeri itthon és a nagyvilágban. Ő továbbra is a jégpályán, vagy a hokis palánták között érzi magát legjobban.

Beiktatásához gratulálunk!

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV