BAUER MK Négyes Döntő: a főszereplők izgatottak

2024.01.27. 08:26 |

A hétvégén gazdára talál a szezon első trófeája, a Magyar Kupáért a Dunaújváros, a Székesfehérvár, a BJAHC és a Ferencváros küzd.

Már 56. alkalommal írták ki a kupasorozatot, és rekorderek jutottak a négyes döntőbe, elvégre ott van a 15-szörös győztes FTC-Telekom, valamint az egyaránt 11-11 alkalommal révbe érő Dunaújvárosi Acélbikák és a Hydro Fehérvár AV19 együttese – a negyedik résztvevő a címvédő, házigazda Budapest Jégkorong Akadémia HC.

Az elsőm elődöntőt a két Fejér megyei csapat vívja 14:30-tól – régen rendeztek tétmeccset a két együttes között.

„Maga a dunaújvárosi csapat is régen járt a négyes döntőben, én magam is, így nagyon izgatottan várom a hétvégét” – fogalmazott Szalma Zsolt, a DAB játékosa, aki legutóbb az Újpest színeiben járt a kupában ilyen magasságokban, a 2017/18-as idényben Miskolcon végül a DVTK nyerte a döntőt. – Semmiképp sem fogunk feltett kézzel jégre lépni a Fehérvár ellen, győzni akarunk és továbbjutni. Ahogy telt a hét, úgy éreztem a többieken is, hogy egyre jobban fel vagyunk tüzelve. Felkészülten fogunk odaállni, a héten több alkalommal is videóztunk. Tisztában vagyunk az erőviszonyokkal, így tudjuk, hogy nem biztos, hogy nekünk lesz több esélyünk a gólszerzésre, így nagyon fontos, hogy amikor viszont meglesz, jó hatékonysággal használjuk ki azokat. Minél közelebb kell maradni az eredményben a fehérváriakhoz, és az idő akkor nekünk dolgozhat.”

Bár a DAB-nak kevésbé, Szalma Zsoltnak elég jól megy a szezonban, az ebből fakadó önbizalom is segítheti a hétvégén.

„Jó sortársaim vannak, nagyon jól megértjük egymást az edzővel is, aki nagyon sokat tett a fejlődésemhez. Szerencsére jól megy a góllövés, de ami ennél fontosabb, és aminek nagyon örülök, hogy védekezésben, főleg hátrányban tudtam fejlődni. Életem egyik legjobb szezonja a mostani, csapatszinten pedig nagyot dobna rajtunk, hogyha a hétvégén jól szerepelnénk: szeretnénk a vezetőségnek, a szurkolóknak bizonyítani, hogy több van bennünk” – mondta Szalma Zsolt, aki nagyon szeret a Vasas Jégcentrumban játszani, és várja, hogy az újvárosi szurkolók jó hangulatot teremtsenek.

A Hydro Fehérvárnak is remek szezonja van, Kiss Dávid és Tyler Dietrich – akikkel épp a héten hosszabbítottak szerződést a vezetők – remekül gardírozza a keretet, a csapat második helyen áll az ICHL-ben.

A fehérvári drukkerek már ki vannak éhezve egy hazai sikerre is, elvégre nagy meglepetésre nem sikerültek az előző évek kupadöntői a klubnak, legutóbb a 2018/19-es idényben tudta magasba emelni a trófeát a csapat, akkor a MAC Újbudát legyőzve.

A Volán kedden a Villach ellen játszott bajnokit, már akkor többen is betegen vagy sérülten játszottak, így nem lesz teljes a kerete a csapatnak a hétvégén.

„Tudjuk, az elmúlt években nem úgy sikerült a Magyar Kupa, ahogy szerettük volna, ez egy mini playoff, egy meccsed van bizonyítani, az aznapi forma dönthet, jó csapatokkal játszunk majd" - mondta a FEOL.hu portálnak Kiss Dávid vezetőedző.  Követem az Erste Liga küzdelmeit, felkészítjük a csapatot, mire számíthatnak a Dunaújváros ellen. Ettől függetlenül a saját játékunkra szeretnénk koncentrálni, a tempónkat, a gyorsaságunkat fent kell tartani végig. Legyen nálunk a pakk, elvárom a játékosoktól, hogy azt ne dobálják csak úgy el, hanem minél több legyen a támadó harmadban eltöltött időnk."

Rangadó lesz a második elődöntő is, már csak azért is, mert az Erste Ligában a BJAHC és az FTC-Telekom eddig kiegyensúlyozott mérleget mutat egymás ellen: 2-2-re állnak a felek, tudott már győzni Káposztásmegyeren az FTC, de a BJA is a Tüskében.

„Már az egész csapat nagyon várja a hétvégét, fejben azóta készülünk a négyes döntőre, mióta kiejtettük az Újpestet. Egy hosszú és erőltetett meccsdömping után is rendben vagyunk fizikálisan” – ezt Seregély Máté, a Ferencváros játékosa mondta, utalva arra, hogy a csapatok januárban valóban megterhelő sorozatot teljesítettek, teljesítenek. – Kijelenthetjük, hogy a döntő a cél a számunkra. A szezon elején is ezt tűztük ki egyik célként, hogy a kupában a legvégéig jussunk el. Persze szeretnénk megnyerni, de lépésről lépésre haladunk, és tudjuk, hogy mindenkinek a legjobbját kell nyújtania a BJAHC ellen. Nehéz és kiélezett mérkőzésre számítok, biztos, hogy kényelmesebb a BJA-nak, hogy hazai pályán játszhatnak ismét ellenünk, de bármi megtörténhet. Az biztos, hogy magas színvonalú összecsapás lesz, de ha ki tudjuk venni a topjátékosaikat és nem adunk nekik sok helyzetet, akkor minden esélyünk megvan a továbbjutásra.”

Lesz ehhez persze szava a BJAHC-nak is, amely a kupa címvédőjeként állhat oda a hétvégén, tavaly meglepetésre le tudták győzni a sorozatban négy döntőt elbukó Fehérvárt – szétlövéssel, a Tüskecsarnokban.

„Két nehéz mérkőzés vár ránk a hétvégén, azonban egyelőre csak a Fradi elleni elődöntőre koncentrálunk. Nagyon kiélezett, harcos, fizikális meccsre számítok, de minden technikai adottságunk, képzettségünk megvan ahhoz, hogy sikeresek legyünk” – mondta az elődöntő kapcsán Dóczi Zsombor, a BJAHC hátvédje. – A szombati találkozón a keményebben küzdő, jobban akaró csapat fog győzni. Magamtól magabiztos védekezést várok, amire épülhet a csapat támadójátéka.”

A BJAHC és a Ferencváros elődöntője 18 órakor kezdődik.

A BAUER Magyar Kupa Négyes Döntő mérkőzéseire kizárólag online lehet jegyeket vásárolni az Eventim oldalán.