Bálizs Bence és Garát-Gasparics Fanni az év legjobbja

2023.12.13. 09:48 |

A Magyar Távirati Iroda Sportszerkesztőségének felkérésére a hazai szövetségek 1964 óta minden esztendőben megválasztják az év legjobbjait.

A Magyar Jégkorong Szövetség az év játékosát a szezon végén választja meg, így ezúttal az adott naptári évben nyújtott teljesítmény alapján jelölte a legjobbnak ítélt női és férfi jégkorongozót. A szakmai bizottság úgy döntött, hogy a nőknél Garát-Gasparics Fanni, a férfiaknál Bálizs Bence nyújtotta a legjobb teljesítményt 2023-ban.

Garát-Gasparics Fanni az észak-amerikai PHF ligában szereplő Metropolitan Rivetersnél szerepelt az előző szezonban, majd szeptembertől másfél hónapot a svéd Brynäs együttesében töltött, és pont ezen a héten dőlt el, hogy szerződést kap az új tengerentúli ligában, a PWHL-es Ottawában. Az A csoportos vb-n csapatkapitánya volt a magyar válogatottnak, egy pontot szerzett Bramptonban. Az augusztusi és novemberi tornákon négy gólt és két asszisztot jegyzett. Harmadik alkalommal kapta meg az év legjobbja díjat.

Bálizs Bence a lengyel GKS Jastrzebie csapatából a norvég Sparta Sarpsborghoz igazolt a nyáron, ahol 91,8 százalékkal véd. A válogatottnak első számú kapusa volt az A csoportos vb-n, Tamperében remek teljesítményt nyújtott mind a négy meccsen. Először lett az év legjobbja.

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV