Bajban az alapszakaszgyőztes

2023.03.05. 20:02 |

A Ferencváros második idegenbeli mérkőzését is megnyerte, így 2-0-s előnyből várhatja a szerdai folytatást.

A Budapest Jégkorong Akadémiánál a negyedik sorban az U21-es együttesnél szereplő Ravasz Csanád helyére Ádám Zsolt került, a kapuban maradt az első mérkőzésen öt bekapott gólt követően lecserélt Farkas Roland. A Fradi változatlan összeállításban kezdte a mérkőzést, a kapuba Arany Gergely állt.

A kezdeti óvatoskodást követően a házigazda BJA vette át a kezdeményezést, főleg Schlekmann Márk vezette második sor aktívkodott, Arany végig a helyén volt. A harmad derekára kijött a szorításból a Fradi, majd a 19. percben Turbucz szerelte saját harmadában a bizonytalankodó BJA védőt, végignyargalt a pályán, Schlekmann csak szabálytalanul tudta megállítani a gólszerzésben. A vendég emberelőny nem hozott igazi nagy veszélyt, sőt Nagy Krisztián kiugrásánál az alapszakaszgyőztes járt közelebb a gólhoz.

A második harmad elején a BJA is emberelőnybe jutott, Elóék alaposan körbelőtték Aranyt, a sérüléséből a negyeddöntőben visszatérő kapus továbbra is ihletett formában védett, gyakorlatilag lehúzta a rolót. A kiegészülést követően is maradt az Arany-parádé, majd Bán Károly lépett ki ziccerben, Farkas is helyén volt a túloldalon. A folytatásban a Fradi percei következtek, a Kulmala-Nagy-Turbucz sorból mindenki gólt szerezhetett volna, a rozsomákok valahogy megúszták a helyzetet. Nem sokkal később Uimonen hagyta el a korongot a támadó kéken, a Fradi harmadik sora megugrott, Farkas észnél volt. A folytatásban Sailo kapuvasánál a Fradi állt közelebb a gólhoz, majd mindkét hálóőr bemutatott egy védést a mamuttal, Marva és Tóth Gergely tesztelték a portásokat. Hiába a mozgalmas és sok kapura lövést hozó középső harmad, a csapatok 0-0-s eredménnyel mehettek második pihenőjükre.

A harmadik harmad is BJA emberelőnnyel indult, végig bent tartották a támadóharmadban a korongot Szitáék, ám a Fradi játékosok blokkolták a lövéseket. A 47. percben megtört a gólcsend, Kulmala tartotta bent a korongot a harmadban, majd Marva lőtt passzába Nagy Gergő ért bele gólt érően, 0-1. A bekapott gól megfogta a BJAHC-t, csak hosszú percek után tudták rendezni soraikat Kangyal Balázsék. A Fradi jól tördelte a játékot, nem igazán tudott kialakulni folyamatos játék. Az 55. percben Pozsgai lövését követően a kipattanó kialakított némi veszélyt a vendég kapu előtt, a védők tisztáztak. Négy perccel a vége előtt Viikila kiállítása törte meg a BJAHC-nyomást, Nagy Gergőék két perccel közelebb kerültek a sikerhez. A kiegészülést követően Schlekmann került helyzetbe, éles szögből leadott lövését védte Arany. A BJAHC időt kért, Farkas lekorcsolyázott, Vorobjovék össztűz alá helyezték a vendég kaput, de vagy a védők blokkoltak, vagy Arany hárított. A Ferencváros Nagy Gergő góljával 1-0-ra másodszorra is  legyőzte idegenben a BJAHC-t és összesítésben 2-0-ás előnnyel várhatják a párharc szerdai folytatását a Tüskecsarnokból. Arany Gergely 46 lövést hárítva shutout ért el.

Kangyal Balázs, vezetőedző, BJAHC: „Nem volt rossz mérkőzés, azt kell mondjam. Nyilván a playoffban igazán nagy ide-oda hokit nem lehet látni, de a mai meccs az tényleg egy komoly szinttel jobb volt ,mint a tegnapi, ötven lövésünk volt 23 gólhelyzettel az első harmadban, a legjobb 20 percet láttam ettől a csapattól most a playoffban. Az ilyen helyzeteket gólra kell váltani, ez a kulcs. Ha ilyen lövésszám mellett mi nulla gólt lövünk, sőt, két meccsen kettőt, akkor automatikus, hogy az ellenfél be fog találni két lövésből és akkor kikapsz. Ha ki kell emelnem valamit, akkor az az, hogy a hatékonyságunk gyenge volt. A többi az kezdett már az igazi arcunkhoz közelíteni." 

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC-Telekom: „Egy nagyon nagy, brusztos, komoly, kemény playoff csata folyt a jégen, kaparós hokival mind a két oldalról. Azt gondolom, hogy nagyon jól küzdöttek a srácok, megint elmondom, hogy tudtunk egymásért küzdeni, tudtunk a nézőkért küzdeni, akik nagy támogatást adtak nekünk. És ugye nagyon jól zártunk ott hátul hátrányban is és öt az ötben is a kapusunk vezetésével, szóval azt gondolom, hogy csúsztunk-másztunk a jégen, és nagyon keményen megdolgoztunk ezért a nehéz győzelemért."

Milyen volt a hokitavasz?

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV