Az utolsó szünnap

2019.05.04. 13:44 |

A magyar férfiválogatott ugyanolyan edzésen vett részt szombaton, mint legutóbbi szünnapján: a rövid gyakorláson az volt a lényeg, hogy megmozgassák a lábakat.

A sérült Magosi Bálint nem volt jégen, míg Erdély Csanád szárazedzésen vett részt. A játékosok a Szlovéniától elszenvedett vereség után arra koncentrálnak, hogy tovább lépjenek és készüljenek a házigazda kazahok elleni utolsó világbajnoki mérkőzésre.

Terbócs István: Nem volt gond, hogy a harmadik csatár mindig más volt a sorunkban. Mindenki tudja, hogy merre kell mennie, mindenki ismer mindenkit, játszottunk már egymással. Nem volt meglepetés, amikor más jött a sorba. Tegnap főleg a jobb szélen játszottam, de ha jobb szélső jött a sorunkba, akkor a balon játszottam. A két szél között nincs nagy különbség, csak az, hogy az ütőt éppen melyik irányba tegyem.

Hári János: A pihenés szempontjából nem igazán számít, hogy nem játszottam tegnap. Most mindenkinek szünnap van, így ugyanolyan pihentek lesznek a többiek is. Tudtuk, hogy öt meccset kell lejátszani hét nap alatt, bár nem úgy terveztem, hogy rám eggyel kevesebb vár. Mentálisan biztosan számít a pihenő, de nem tudom megmondani, hogy pontosan hogyan. Fáj, hogy nem tudtam a csapattal lenni tegnap, rossz volt nézni kívülről, és átérezni, amit a jégen élhettek át.

Pozsgai Tamás: Már eddig is azt mondtuk, hogy el kell felejteni az előző meccset és a következőre kell fókuszálni. Mivel most szünnapunk van, több idő van gondolkodni. Akarva-akaratlanul eszünkbe jut, hogy mik voltak a gondok. Nehéz elfelejteni, hogy mi történt, de erősnek kell maradnunk és ki kell tennünk a jégre mindent, amink van. Az edzésen az volt a lényeg, hogy kimozogjuk a savat, kicsit izzadjunk, ilyenkor már nincsenek taktikai elemek.

Macaulay Scott: Sokat segít, hogy jól ismerjük egymást a hátvédtársammal, jó, hogy megvan a kémia, tudjuk, hogy a másik hol lesz a jégen és mit csinál. Ezen a szinten már mindenki nagyszerűen teljesít, így bárki játszhat bárki mellett. Ha megvan a kapcsolat, az egyszerűbbé teheti a dolgokat, például ha visszamegyek a korongért, és hallom, hogy mit mond, mire figyeljek. Ilyen helyzetekben felhasználhatjuk a közösen megszerzett tapasztalatot.

Gyerehokizni

Válogatott termékek