Az UTE jutott tovább a derbin

2023.01.04. 20:59 |

Hátrányból fordítva győztek az újpestiek 3-1-re az FTC-Telekom ellen, így ott lesznek a Magyar Kupa négyes döntőjében.

A 2-2-es első meccs utáni visszavágón az FTC szerzett vezetést a 13. percben, Hrabal középről leadott erős lövése elment Sági mellett. Nem sokkal később technikai gondok miatt az öltözőbe vonultak a csapatok, a hátralévő hét percet a középső harmadhoz csatolták hozzá. A 22. percben az új igazolás, Muzzilo lövése jött le Nagy Kristófról, a kipattanót a 18 éves Nádasy Márton értékesítette. A gól felhozta a hazaiakat, egyre veszélyesebb akciókat vezettek, a másik oldalon Kulmala találta el a vasat. A 38. percben Kiss Patrik és Shirley lépett ki, és a légiós csatár belőtte a ziccert, így már a lila-fehérek álltak jobban.

A harmadik harmad veszélyes FTC-emberelőnnyel indult, majd mindkét oldalon nagy lehetőségek maradtak ki. Az UTE jött ki jobban a rohanásból, az 52. percben Kovács Alex fonákemelése kijött Nagyról, de a kipattanót Németh Attila belőtte. A hajrában nagyon nyomott az FTC, ám Sági jól védett, egyszer pedig a vas mentette meg.

Az Újpest így bejutott a Magyar Kupa Final Fourba a BJAHC és az automatikus résztvevő Hydro Fehérvár AV19, valamint DEAC mellé. A négyes döntőt január 28-29-én rendezik.

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV