Az U16-os és az U17-es válogatottnak sem sikerült győznie a zárónapon

2018.11.10. 12:31 |
Az U16-os válogatott az asiagói nemzetközi torna utolsó napján az osztrákokkal vívott nagy csatát. Az U17-esek az első két harmadban remekeltek a szlovákok ellen, de nyerniük harmadszorra sem sikerült.

Az U16-os válogatott kapuját az osztrákok elleni Csibi Dávid védte. Az első harmadban egyik oldalon sem született gól, míg a második játékrész első percében az ellenfél megszerezte a vezetést. A válasz sem sokat váratott magára, a 24. percben Jábor emberhátrányban egyenlített. Az osztrákok egyébként a harmad első felében szinte folyamatosan fórban játszottak, sőt, kettősben, de a védelmünk állta a sarat.

A harmadik harmad is úgy indult, ahogy a második, osztrák góllal, de ismét jött a magyar is, ezúttal Ádám Zsolt volt eredményes. A 47. percben megint az ellenfél került előnybe, a mieink az 59. percben Bartók András találatával egyenlítettek, így a rendes játékidő 3-3-mal zárult.

A hosszabbításban nem fordult meg a kocka, Ausztria válogatottja kihasználva az emberelőnyt belőtte a 4-3-as győzelmet érő gólt.

Mayer Péter, az U16-os válogatott vezetőedzője: Arculatában hasonló volt a meccs a tegnapihoz. Az osztrákok azért jobb játékerőt képviselnek, mint az olaszok, ez tőlünk is több erőfeszítést igényelt. Rangadószerű hokimeccs volt, ami nagyon megpecsételte a sorsunkat, hogy a meccs első felében, főleg a második harmadban rengeteg kiállítást csináltunk, kétszer annyit, mint ők. Ezek sorozatban jöttek, s amikor ezeket ki kellett védekezni, meg kellett oldani, akkor elforgácsolt nagyon sok olyan energiát, amellyel öt az öt ellen tudtunk volna boldogulni. Úgy érzem, teljes létszámban jobbak voltunk, de a rendes játékidőben már nem tudtuk átbillenteni a mérleg nyelvét. Ráadásul a hosszabbításnak is egy teljes két perccel mentünk neki, és ez el is döntötte a meccset. Így harmadikok lettünk végül a tornán, amely szakmailag jól szolgálta a fejlődésünket.

Az U17-es válogatott szombat délelőtt harmadszor is összecsapott a szlovákokkal Dunaújvárosban. A kapuban Monostori Tamás kezdett, magyar gólnak pedig már a 8. percben örülhettünk, miután Gál Soma-Tamás emberelőnyben megszerezte a vezetést. A 13. percben Fazakas Erik akcióból lőtt gólt, így az első harmad 2-0-ás magyar vezetéssel zárult.

A második harmadban a szlovákok is dupláztak, így a felek 2-2-es állásnál vágtak neki az utolsó játékrésznek. A 48. percben ismét Fazakas volt eredményes, de a vezetést alig két percig birtokoltuk, az utolsó tíz percben pedig a szlovákok három gólt is szereztek. Így végül a harmadik meccset 6-3-ra nyerték meg.

Jánosi Csaba, az U17-es válogatott vezetőedzője: Meccsről meccsre tudtunk javulni, örömteli, hogy befogadóak a játékosok és tudunk fejlődni. Ez azt mutatja, hogy ha rendszeresen ilyen meccseket tudnának játszani, akkor ez még gyorsabb ütemű lenne. Azt látjuk, hogy hozzá tudnak szokni ehhez a gyors tempóhoz, amely a mai meccsen volt a legnagyobb, főleg a meccs második felében. Elég komoly munkát végeztek a srácok, volt értelme ennek a három napnak, mert hosszú távon egyéni és csapatszinten is tudunk ebből táplálkozni és előrelépni.

U17-es program (Dunaújváros)
November 8., csütörtök, 19:10 Magyarország-Szlovákia 0-6
November 9., péntek, 19:10 Magyarország-Szlovákia 2-4
November 10., szombat, 10:25 Magyarország-Szlovákia 3-6

U16-os program (Asiago)
November 8., csütörtök 15:00 Magyarország-Szlovénia 3-4
November 9., péntek, 19:00 Magyarország-Olaszország 1-0
November 10., szombat, 10:00 Magyarország-Ausztria 3-4 h.u.