Az osztrákok ellen gyakorol a női válogatott

2023.11.10. 15:22 |

Pat Cortina szövetségi kapitány együttese a leendő vb-rivális ellen mérheti fel, hogy hol tart.

A magyar női válogatott jól játszva, két győzelemmel zárta az augusztusi nemzetközi hetet Svájcban, a cél pedig az, hogy hasonló teljesítménnyel folytassa most Villachban, ahol az osztrákokkal játszik két felkészülési meccset. A keret csütörtökön buszozott el a sógorokhoz, és nem sokkal a megérkezés után egy órát gyakorolt a jégen, hogy átmozgassa a lábakat. Pénteken délelőtt egy újabb edzés szerepelt a programban. Egyre nagyobb szerepet kapott a taktika, és Pat Cortina szövetségi kapitány többször is felhívta a figyelmet az apró hibákra, figyelmetlenségekre.

A keretben három újonc szerepel, Kárpáti Karina, Chlepkó Zsófia és Simon Viktória, és rajtuk kívül is sok a fiatal. A tengerentúli légiósok közül most egyedül Mozolai Berta tudott csatlakozni, ezzel együtt nem mondható rutintalannak a csapat, hiszen a mostani névsorból 16-an játszottak a legutóbbi A csoportos vb-n. 

A magyar és az osztrák együttes legutóbb 2019-ben találkozott, akkor a káposztásmegyeri vb utolsó napján a mieink 2-1-re nyertek és az elitbe jutottak. Ausztria azóta a divízió 1/A-ban szerepel, augusztusban közel járt a feljutáshoz, ám végül a harmadik helyen végzett. 2024 áprilisában Klagenfurtban lesz a vb, ahol majd újra összecsap a két válogatott. Az osztrákok is fiatal kerettel készülnek a mostani meccsekre, hat 18 éves játékos is tagja a csapatnak. Vannak svéd és svájci bajnokságban szereplő légiósok, de a többség osztrák klubcsapatokban szerepel, vagyis az EWHL-ből jól ismerhetik őket a mieink. A legnagyobb név, Anna Meixner, Garát-Gasparics Fanni svédországi csapattársa sérülés miatt nem játszik.

A program

November 10., 19.15 Ausztria-Magyarország
November 11., 15.30 Ausztria-Magyarország

A keret:

Kapusok: Németh Anikó (Björklöven, svéd), Révész Zsuzsa (MAC Budapest)

Hátvédek: Balog Gréta (MAC Budapest), Chlepkó Zsófia (BJA), Faggyas Lilla (BJA), Kiss-Simon Franciska (HKB), Koncz Boglárka (HKB), Mayer Fruzsina (HKB), Németh Bernadett (MAC Budapest), Odnoga Lotti (SDE, svéd)

Csatárok: Báhiczki-Tóth Boglárka (HKB), Dabasi Réka (HKB), Garát-Gasparics Fanni (Brynäs, svéd), Gondos Tamara (MAC Budapest), Horváth Imola (MAC Budapest), Huszák Alexandra (MAC Budapest), Kárpáti Karina (MAC Budapest), Mozolai Berta (Stanstead, kanadai), Rónai Alexandra (MAC Budapest), Simon Viktória (MAC Budapest), Strobl Lara (HKB), Szamosfalvi Petra (HKB), Torontáli Anna (BJA), Hayley Williams (HKB)

A stáb

Pat Cortina szövetségi kapitány
Fodor Zoltán másodedző
Kis András másodedző
Budai Krisztián kapusedző
Gallyas Gabriella erőnléti edző
Dénes Veronika rehabilitációs edző
Falvi Zsófia sportmasszőr
Tornyi Gábor felszerelés-menedzser
Speier Kálmán felszerelés-menedzser
Jasó Judit csapatvezető
Kaposi Dávid sajtó
Kolbenheyer Zsuzsanna szakági vezető

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV