Az öltöző titkai – exkluzív fotók

2018.04.25. 07:30 |

Sokan dolgoznak a magyar válogatott mellett a Divízió I/A jégkorong-világbajnokság alatt, akik nélkülözhetetlenek a csapat sikereihez. Most a felszerelés-menedzserek munkáját mutatjuk be.

A magyar válogatott mellett Nagy József és Tornyi Gábor látja el a felszerelés-menedzseri feladatokat a Divízió I/A jégkorong-világbajnokságon.

„Edzés előtt másfél-két órával lent vagyunk a pályán, és zajlanak az előkészületek: rendbe rakjuk az öltözőt, megélezzük a korcsolyákat, ha megérkezett a mosás, eltesszük a ruhákat, mezeket. Kipakoljuk a játékosoknak az energiaszeleteket, a gyümölcsöt és a vizet” - mondta a harmadik vb-jén dolgozó Tornyi Gábor.

A meccs előtt is hasonló a menetrend. Ha a csapat este fél 8-kor játszik, akkor a két felszerelés-menedzser már 4-fél 5-től az öltözőt készíti elő. Ilyenkor kipakolják a mezeket, sportszárakat, hogy minden egységes, rendezett legyen.

A felszerelés-menedzserek munkája nem ér véget a meccs kezdetével, közben is akadhat dolguk. Előfordulhat, hogy élezni kell a korcsolyát, a botot cserélni, ha eltörik, vagy akár a pengét is. Megkarcolódhat a plexi a sisakban, olyankor gyorsan azt is ki kell cserélni, és volt már példa arra is, hogy a pengetartó tört el a korcsolyán, annak a megjavítása már nehezebb feladat, 10-12 percet is igénybe vehet.

Tornyi Gábor szerint már nincsenek rendetlen jégkorongozók.

„Pat Cortinával új éra kezdődött, ő megkövetelte a rendet az öltözőben. A mostani csapat tagjai már a szapporói hősök árnyékában nőttek fel, megtanulták ezt, és az utánpótlásprogramban is nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy odafigyeljenek a felszerelésükre. Ha ugyanis nincs rend az öltözőben, akkor nincs rend a pályán sem. Sokkal jobb egy olyan öltözőbe bemenni, ahol rend van, egységesen vannak a felszerelések kipakolva, mintha minden össze-vissza lenne dobálva. Régen előfordult, hogy a kifeszített korifűzőkön szárították a ruhákat, de ma már ilyet főleg orosz csapatoknál látni.”

Az MJSZ fotósa járt a magyar csapat öltözőjében, ahol meg is örökítette ezt a rendet.