Az NHL-draft magyar szálai

2018.06.25. 09:15 |
Lezajlott az idei NHL-draft, amelyen több kiválasztott játékosnak is volt valamilyen magyar kapcsolata.
1. kör

#25: Dominik Bokk-St.Louis Blues: Bokk az előző szezonban a Vaxjö Lakers játékosa volt, ahol az U20-as csapatban Bartalis Balázs is dolgozott vele. A német csatár a 2017 decemberi U20-as Divízió IA világbajnokságon, valamint az egy szezonnal korábbi U18-as Divízió I/A világbajnokságon is játszott a magyar válogatott ellen.

#29: Rasmus Sandin-Toronto Maple Leafs: Az előző idény egy részét Röglében töltötte, és várhatóan a következő idényben is ott szerepel, Horváth Bálint csapattársaként.

2. kör

#42: Jack Drury-Carolina Hurricanes: Drury és az amerikai U18-as válogatott tavaly ősszel játszott a magyar U20-as csapat ellen a Tüskecsarnokban.

#45: Scott Perunovich-St.Louis Blues: Perunovich és a magyar válogatott védője, Stipsicz Bence csapattársak voltak a Cedar Rapids Roughridersben az USHL-ben.

 #46: Martin Fehérváry-Washington Capitals: A pozsonyi születésű játékosnak vannak magyar felmenői. Együtt játszott Részegh Tamással a szlovák U18-as ligában, a HK Ružinov 99 Bratislavában.

 #51: Akil Thomas-Los Angeles Kings: Az előző két szezont a Niagara Ice Dogsban töltötte, ahol a Dunaújváros és a magyar válogatott korábbi védője, Nathan Martine megfigyelőként dolgozik.

 #56: Jacob Olofsson-Montreal Canadiens: Olofsson a legutóbbi idényben a svéd Timrában játszott, ahol a magyar válogatott csatárral, Galló Vilmossal is együtt szerepelt.

#58 Filip Hallander-Pittsburgh Penguins: Hallander is a Timra játékosa volt, így pedig Galló Vilmos csapattársa.

3. kör

#77: Jakub Lauko-Boston Bruins: Részegh Tamás csapattársa volt a cseh U20-as ligában a Pirati Chomutovban.

#79: Blake McLaughlin-Anaheim Ducks: tagja volt az amerikai U18-as válogatottnak, amely tavaly ősszel játszott a magyar U20-as csapat ellen a Tüskecsarnokban.

4. kör

#98: Ryan O'Reilly-Detroit Red Wings: Papp Kristóffal együtt mindketten tagjai voltak az USHL-es Madison Capitals keretének.

#99: Slava Demin-Vegas Knights: szintén tagja volt az amerikai U18-as válogatottnak, amely tavaly ősszel játszott a magyar U20-as csapat ellen a Tüskecsarnokban.

#113: Aidan Dudas-Los Angeles Kings: Magyar gyökerei vannak.

#119: Curtis Hall-Boston Bruins: tagja volt az amerikai U18-as válogatottnak, amely tavaly ősszel játszott a magyar U20-as csapat ellen a Tüskecsarnokban.

#120: Philipp Kurashev-Chicago Blackhawks: Kiss Zsombor csapattársa volt a Bern utánpótlásában.

#122: Milos Roman-Calgary Flames: a szlovák center Tözsök Hunor csapattársa volt a WHL-es Vancouver Giantsben.

5. kör

#134: Blade Jenkins-New York Islanders: szintén tagja volt az amerikai U18-as válogatottnak, amely tavaly ősszel játszott a magyar U20-as csapat ellen a Tüskecsarnokban. 

#136: Akira Schmid-New Jersey Devils: Kovács Dávid kapuspárja volt a Langnau utánpótlás-csapataiban.

6. kör

#158: David Tendeck-Arizona Coyotes: a kapus Tözsök Hunor csapattársa volt a WHL-es Vancouver Giantsben.

#159: Tim Berni-Columbus Blue Jackets: Révész Marcell csapattársa volt a Zürich utánpótlásában.

#160: Victor Brattström-Detroit Red Wings: A svéd élvonalba feljutó Timra egyik kapusa és Galló Vilmos csapattársa volt.

#161: Alex Kannok-Leipert-Washington Capitals: Tözsök Hunor csapattársa volt a WHL-es Vancouver Giantsben.

#163: Simon Kjellberg-New York Rangers: Horváth Bálinttal játszott együtt a Röglében.

#165: Johan Södergran-Los Angeles Kings: a Linköpingben volt Galló Vilmos csapattársa.

#167: Mathias Emilio Pettersen-Calgary Flames: a norvég center játszott a magyarok ellen 2017-ben az U18-as Divízió I/A világbajnokságon.

#174: Gavin Hain-Philadelphia Flyers: Faragó Richárd csapattársa volt a minnesotai Grand Rapids High-ban, tavaly ősszel pedig szerepelt a Tüskecsarnokban az U18-as amerikai válogatottal.

7. kör

#187: William Worge Kreü-Buffalo Sabres: Galló Vilmossal játszott együtt a Linköpingben.

#189: Liam Kirk-Arizona Coyotes: tagja volt az áprilisban, Budapesten az A csoportba jutó brit válogatottnak, játszott a magyar válogatott ellen. Két éve szerepelt a magyarok ellen az U20-as Divízió I/B vb-n is. A draft előtt interjút adott honlapunknak, amelyben a combine-ról beszélt.

#196: Christian Krygier-New York Islanders: tagja volt az U18-as amerikai válogatottnak, amely tavaly ősszel a Tüskecsarnokban a magyar U20-as csapat ellen játszott.

#197: Jake Kucharski-Carolina Hurricanes: A válogatott védője, Garát Zsombor csapattársa volt az NAHHL-es Austin Bruinsban.

#201: Cole Krygier-Florida Panthers: tagja volt az U18-as amerikai válogatottnak, amely tavaly ősszel a Tüskecsarnokban a magyar U20-as csapat ellen játszott.

#214: Ty Tayler-Tampa Bay Lighting: Törzsök Hunorral játszott együtt a Delta Hockey Academyben.

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV