Küldöttgyűlést tartott az MJSZ

2019.05.28. 14:50 |
A jégkorongszövetség az eddigieknél is határozottabban helyezi előtérbe a minőségi szempontokat. Egy ponton módosították az alapszabályt.
A Magyar Jégkorong Szövetség évi rendes közgyűlésén elsőként Egri Gergely sportigazgató foglalta össze a szezon eseményeit és eredményeit. Külön kiemelte az idény legnagyobb sikerét, a női válogatott divízió 1/A csoportos világbajnoki győzelmét, amelynek köszönhetően a nemzeti csapat jövőre az elit-világbajnokságon szerepelhet Kanadában. A magyar férfi szakág válogatottjainak szereplése kapcsán megjegyezte: fontos, hogy még nagyobb hangsúlyt kapjon az utánpótlásban a tehetséges játékosok célirányos képzése, illetve a minőségi szempontok előtérbe helyezése.

Az MJSZ pénzügyi beszámolójából kiderült, hogy a szövetség pénzügyi helyzete stabil, gazdálkodása felelős. Ezt a felügyelőbizottság és a könyvvizsgálói jelentés is megerősítette. A következő napirendi pont a közhasznúsági tanúsítványhoz kapcsolódott, aminek ezúttal is megfelelt az MJSZ.

A 2019/2020-as szezon szakmai programját Egri Gergely, a pénzügyit Sipos Levente főtitkár ismertette.

A küldöttgyűlés egy ponton módosította az alapszabályt. E szerint azok a tagszervezetek, amelyek nem folytatnak sportszakmai tevékenységet, nem vesznek részt a versenyrendszerben, illetve nem igazolnak játékosokat, a jövőben kizárhatóak lesznek az MJSZ-ből. Döntés született arról is, hogy az elkövetkezendőkben 200 ezer forintról 400 ezer forintra emelik az éves tagdíjat azzal a céllal, hogy növekedjenek a szövetség rendelkezésére álló önerős források.

Mindegyik napirendi pontot ellenszavazat nélkül fogadták el a küldöttek.

Gyerehokizni

Válogatott termékek