Ki lesz az idény legjobb női hátvédje?

2022.05.24. 09:00 |

Naponta közzétesszük a szezonzáró díjak egyes kategóriáinak jelöltjeit, a női hátvédekkel folytatjuk.

Kiss-Simon Franciska, Knee Sarah és Odnoga Lotti közül kerül ki a szezon legjobb női hátvédje. A válogatottak stábja jelölt, majd a szakmai bizottság választotta ki a győztest. A díjazott személye május 31-én derül ki.

Kiss-Simon Franciska a válogatottban hozta a rá jellemző megbízható játékot. Az elitvébén és az olimpiai selejtezőn is játszott, utóbbin egy asszisztja volt. Klubcsapatával, a KMH Budapesttel három aranyérmet nyert, a hazai bajnokságban, az EWHL-ben és a Supercupban is diadalmaskodott. Az EWHL-ben 19 meccsen 26 pontot gyűjtött, bekerült az All Star-csapatba is.

Knee Sarah is három sikernek örülhetett a KMH-val. Az előkészítésből alaposan kivette a részét, az EWHL-ben 21, a Supercupban 4 pontot szerzett. A válogatottban is voltak gólpasszai, az A csoportos vb-n három is.

Odnoga Lotti a kanadai A csoportos vb-n egy asszisztot jegyzett, és benne volt a három legjobb magyar játékosban. Az olimpiai selejtezőn valamennyi meccsen szerepelt. Negyedik idényét töltötte az amerikai egyetemi ligában, a Dartmouth csapatát ezúttal két góllal és három gólpasszal segítette.