Az FTC-Telekom nyerte a Szuperkupa-döntőt

2021.09.11. 19:50 |

A magyar bajnok zöld-fehérek magabiztosan győzték le 6-2-re a kupagyőztes DEAC-ot.

A hazai klubszezon nyitányaként lejátszották az Andersen Szuperkupa-finálét a Tüskecsarnokban. A mérkőzés egyben a tavaszi Magyar Kupa-elődöntő visszavágója is volt, akkor a DEAC elkapta az FTC-Telekomot, majd a trófeát is elhódította. A Fradi most a revánsvágy minden lendületével kezdte a csatát, és majdhogynem már az első harmadban eldöntötte a találkozó sorsát.

Az új szerzemény Tamminen a 4. percben vezetést szerzett, majd a rutinos Kulmala két emberhátrányos gólt lőtt egymás után. Ezt követően Hegyi Ádám is betalált, így David Musial vezetőedző kapuscserére szánta el magát a 4-0 után, Gönczi helyére a 17 éves Antek érkezett. A második játékrészben egy gól született Somogyi révén, negyven perc után 5-0-ra vezettek a zöld-fehérek. A harmadik felvonás közepén 6 másodperc alatt kettőt vágtak a debreceniek, de mielőtt 5-2 után tényleg nyílttá vált volna az összecsapás hátralévő része, Kulmala triplázott, és beállította a 6-2-es végeredményt. Az FTC-Telekom célratörő és hatékony hokijának köszönhetően viheti haza a Szuperkupát.

Az FTC-Telekom sorai: Arany (Nagy K.) – Karmeniemi, Sarcia, Fowlie, Kóger, Nagy G. – Bohunicky, McFadden, Kulmala, Somogyi, Tamminen – Boros, Hegyi, Hajós, Pavuk, Tóth A. – Bán, Galántai, Farkas, Roczanov, Tóth G.

A DEAC sorai: Gönczi (Antek) – Bogesic, Kloz, Dalecky, Novotny, Turcotte – Gőz, Klimek, Kulesov, Sági, Spirko – Sándor F., Vokla, Berta, Hári, Molnár – Almási, Kozma, Sándor B.

Gyerehokizni

Válogatott termékek

Erste Liga TV