Az FTC nyerte a thrillert

2018.11.26. 22:41 |
Őrült meccset nyert meg szétlövéssel a Ferencváros a Titánok ellen úgy, hogy a rendes játékidőben egyszer sem vezetett. A hétfő esti rangadó a Brassó sikerével zárult.

FTC-Telekom–Fehérvári Titánok 8-7 (2-2, 1-3, 4-2, 0-0, 1-0) - szétlövés után

Hazai fölénnyel kezdődött a meccs, az FTC javítani akart a pénteki vereség után. Főleg Nagy Gergő volt elemében, de a vezető gól nem jött össze. A 8. percben érkezett az első komolyabb fehérvári helyzet, egy nagy szóló után Lewis veszélyeztetett, ekkor azonban még Pleszkán hárítani tudott. Egy perccel később Mihály révén viszont megszerezte a vezetést a Fehérvár. Magasabb fokozatra kapcsolt a Fradi, és Sarcia gyorsan egyenlíthetett volna, de mellélőtt. Sikerült viszont az egyenlítés a 12. percben: Walls lendületből bombagólt szerzett. Hegyi Ádámot kiállították, de emberhátrányban is ziccerbe került a Fradi, Tóth Gergő azonban nem tudott túljárni Kornakker eszén. Ismét a Titánok kerültek előnybe, a fórt kihasználva Beukeboom szerzett nagy gólt. A hazaiak fél perc után újra egyenlíteni tudtak: Marcus Perrier a kék vonalról talált be, második meccsén a második gólját szerezve.

A második játékrész elején az FTC kibekkelt egy áthúzódó hátrányt, ám ezt követően megint csak a Fehérvár szerzett vezetést, Buzás Arnold révén. A hazaiak sem tudtak élni a következő fórral, de a 30. percben egyenlő létszám mellett már betaláltak, miután Kärmeniemi egy kipattanóra jól érkezett. Ezúttal a vendégek válaszoltak gyorsan a gólra: 18 másodperc múlva Hamvai szinte lehetetlen helyről, nullszögből lőtt, a korong pedig Pleszkán mamutja mellett becsúszott. A 34. percben először a mérkőzésen kettővel vezettek a Titánok, emberelőnyben Láday volt eredményes.

Két perccel később aztán elszabadultak az indulatok, a bunyóban többen is részt vettek mindkét csapatból. Kilenc játékos kapott büntetést, közülük Rafaj 2+5+véglegest. Négy a négy ellen folytatódott a játék, ám a Fehérvár hamar kiegészült, majd kettős fórba került Tóth Adrián szabálytalansága miatt. Az FTC ki tudta védekezni ezt az időszakot, köszönhetően Pleszkán bravúrjainak.

A harmadik játékrész is gyors gólváltást hozott: Kiss Patrik révén már hárommal vezetett a Fehérvár, ám Switzer az ellentámadásból visszahozta a hazai reményeket. Nem sokkal később Tóth Richárdot kiállították, de a Fradi emberhátrányban is veszélyeztetett: előbb Nagy Gergő ziccerét fogta meg Kornakker, majd Switzer átadását Hegyi értékesítette. Egy perccel később a zöld-fehérek kerültek emberelőnybe, és Walls a 48. percben egyenlített is, egy remek megoldással.

A vendégek időt kértek, ám ezt követően is a Fradi maradt támadásban, de Kornakker nagyokat védett. Kärmeniemi kapott büntetést a hajrában, és a Titánok éltek is az eséllyel, három perccel a vége előtt Mihály révén újra vezettek. A meccsen már harmadszor azonban ismét gól követett gólt, és 22 másodperccel később Switzer egalizált. Újabb találat már nem született, ahogy a hosszabbításban sem, hiszen mindkét kapus bravúrosan teljesített, így szétlövés döntötte el a találkozót. Több kihagyott büntető is volt, végül Walls nem hibázott, Pleszkán védett, ezzel a Fradi szerzett két pontot.

Nyilatkozatok

Fodor Szabolcs, vezetőedző, FTC: „Örülök, hogy vissza tudtunk jönni a hátrányból. Bíztam a játékosokban, nagyot melóztak. Az a legfontosabb, hogy fel tudtunk állni, ez megmutatja a csapat karakterét, erre lehet építeni. Le a kalappal a srácok előtt, ahogy küzdöttek, főleg a harmadik harmadban.”

Kiss Dávid, vezetőedző, Fehérvári Titánok: „A közönség szempontjából szórakoztató meccs volt, de edzői szemmel a harmadik harmadtól számunkra nem annyira. Nem bírtuk el a nyomást, nincs annyi rutinos játékosunk, aki ezeket a helyzeteket a helyén tudja kezelni, és egy keményen megdolgozott eredményt elpuskáztunk. Egy ponttal gazdagodtunk, ami nagy eredmény egy erős Ferencváros ellen, de mégis keserű szájízzel hagyjuk el a pályát.”

DEAC-Corona Brasov 2-3 (1-1, 0-2, 1-0)

A hétfő esti rangadón lendületesen kezdett a vendég csapat, több helyzete volt a meccs elején. A DEAC a 9. percben emberelőnye került, ám ezzel nem tudott élni, sőt, Gliga a Brassónak szerzett vezetést, takarásból leadott lövését Hetényi nem tudta védeni. A debreceniek is rákapcsoltak, és a 13. percben kettős fórban támadhattak, amit már ki is használtak: Turcotte egyenlített.

A második felvonás a vendégeké volt. Lidhammar bő fél perc után betalált, majd a 27. percben ismét a svéd csatár gyömöszölte be a korongot. A kétgólos vezetés birtokában a Brassónak az is belefért, hogy ne szerezzen gólt kettős emberelőnyből.

A harmadik harmadban sokat dolgozott a hátrány csökkentéséért a DEAC, és ez öt perc után össze is jött: az ezen a meccsen debütáló Kozma passzát Silló lőtte be. A hazaiaknak volt lehetősége az egyenlítésre, Lidhammar szabálytalanságai miatt kétszer is fórban próbálkozhattak, de a gól nem jött össze – a legnagyobb helyzetet Turcotte puskázta el.

A Brassó hibátlan mérleggel zárta a túrát, és továbbra is nagyszerű formában van: legutóbbi 11 meccséből csak egyet bukott el, így megerősítette dobogós helyét. A DEAC az idényben először nem tudta legyőzni a Brassót, és David Musial alakulata a jó kezdés után lefékezett, utolsó öt meccséből négyszer kikapott.

(Fotó: Fradi.hu)

Gyerehokizni

Válogatott termékek